Sala Polivalenta a Politehnicii din Timisoara, construita de o firma in insolventa. Nicolae Robu: Anul acesta e gata

TIMISOARA. Sala Olimpia este mai putin importanta pentru autoritatile locale, spre deosebire de Sala Polivalenta a Universitatii Politehnica. In timp ce la Sala Olimpia se fac doar cateva renovari, pentru ridicarea Salii Polivalente a Politehnicii, Primaria Timisoara a alocat peste 2 milioane de euro.

Aceasta se face asadar in parteneriat cu Primaria Timisoara si va fi folosita la comun de ambele institutii. Firma care a castigat licitatia si ridica sala a intrat insa in insolventa, dar asta nu inseamna ca lucrarile au fost oprite de tot, atrage atentia primarul Nicolae Robu. Se lucreaza de zor acolo, spune edilul, pentru ca sala sa fie finalizata la jumatatea acestui an.

CITESTE SI: Sala Olimpia, lasata de izbeliste de Primaria Timisoara. Sala Polivalenta a Politehnicii, mai importanta decat orice

„Va fi finalizata, sper eu, pe la jumatatea anului. Se lucreaza, s-au reluat lucrarile acolo, am fost saptamana trecuta intr-o vizita si se lucra. S-a turnat deja betonul pentru pardosea si sigur ca peste beton vine o constructie complexa, trebuia sa aiba parametri ceruti de reglementarile din sport. Sunt facute gradenele pe 3 laturi, acum urmeaza sa se pregateasca turnarea betoanelor pentru realizarea gradenelor pe a 4-a latura si va incepe cat de curand montarea acoperisului. Materialele pentru acoperis sunt deja aduse, le-am vazut acolo, va incepe montarea lor. Constructorul este in insolventa, dar s-a apucat de lucru. Cu unii constructori in insolventa se poate lucra, fara probleme, cum a fost cazul si la Piata Iosefin, unde situatia era foarte critica. Si aici sunt premise sa putem duce lucrurile la bun sfarsit”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Anul trecut, Primaria Timisoara a alocat doar 4 milioane de lei pentru constructia salii, urmand ca restul banilor, pana la 10 milioane de lei, sa-i aloce in timpul evolutiei lucrarilor.

Foto: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Odata realizat, poate vom vedea si strada asta refacuta (cu garaje desfintate, trotuare, locuri de parcare si un drum decent/fara denivalari/circulabil pe ambele sensuri)

    • you very funny