Noutati :

Sala Olimpia se va transforma intr-o sala cocheta, numai buna sa gazduiasca competitiile de talie internationala. Vezi aici cum va arata sala dupa reabilitare si extindere!

18 august, 2011 - 02:01 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Fosta sala Olimpia din Timisoara, Constantin Jude, va avea o fata noua in maximum 2 ani de zile, promit autoritatile locale. Intreaga fatada va fi schimbata, iar in spatele acesteia se va construi un nou etaj.

Viitorii spectatori ai evenimentelor sportive care se vor desfasura la Olimpia nu se vor mai sufoca de cald, deoarece va fi instalat un sistem de climatizare modern, de capacitate mare. In plus, isi vor putea lasa hainele la garderoba, care va fi amenajata imediat langa intrare.

Potrivit studiului de fezabilitate, zona de intrare se modifica complet, fiind montati si trunchieti, acele bare care permit intrarea unei singure persoane odata. Daca pana acum pentru persoanele cu dizabilitati era greoaie intrarea, dupa reabilitare, acestea vor putea merge singure la competitii, deoarece va fi montat un lift special pentru ele, precum si locuri separate.

In ceea ce priveste aspectul salii, tamplaria si geamurile de la fatada principala vor fi schimbate complet, acestea fiind inlocuite cu un perete de tip cortina, pe structura metalica cu tamplarie de aluminiu si geam termopan. Si partile laterale vor fi inlocuite. Se vor amenaja si grupurile sanitare si vor fi construite toalete noi, iar vestiarele si tribunele vor fi si ele modernizate. La fel si sistemul de sonorizare, instalatiile electrice si cele de iluminat.

Tot acolo va fi amenajata si o sala de forta, va fi instalat un sistem wireless, un sistem de supraveghere video, iar acoperisul va fi complet refacut. In spatele cladirii se va ridica inca un etaj, unde se vor amenaja spatii pentru comentatorii radio si tv, o sala multi-media, o sala de conferinte de presa, dar si birouri. Lucrarea se va executa pe verticala, peste terasa deja existenta.

Potrivit viceprimarului Adrian Orza, lucrarile se vor realiza in asa fel incat sa nu fie afectata activitatea sportiva. De altfel, in octombrie, la Sala Olimpia este programat si un concert al cantaretei Cesaria Evora.

Reprezentantii primariei lucreaza in prezent la organizarea licitatiei, iar la anul se preconizeaza ca incep efectiv lucrarile. Suma maxima pentru reabilitare ajunge la 2 milioane de euro.

„Sper ca pe bugetul anului viitor suma rezultata in urma licitatiilor si prevazuta de studiul de fezabilitate sa fie prinsa. Asteptam, cu mare interes si rezolvarea bazinului de inot pentru care exista hotarare de guvern si care treneaza deja de mai mult timp. La Compania nationala de investitii trebuie sa se faca aceasta licitatie si sa putem face bazinul. Doamna ministru Elena Udrea mi-a promis personal ca in semestrul 2 al acestui an lucrurile se vor rezolva. Sper sa putem beneficia si de o sala polivalenta in aceeasi locatie in care este prevazut bazinul olimpic, langa stadionul Dan Paltinisanu”, a explicat viceprimarul Adrian Orza.

Edilii Timisoarei vor sa organizeze aici competitii internationale, dar si evenimente sportive. Cat despre sala de forta existenta deja acolo, Orza spune ca aceasta ar trebui sa ramana, dar ca nu se stie inca daca va fi inchisa sau nu pe perioada in care se vor executa lucrari.

Foto: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. excelent proiect, Timisoara merita o sala superba..