Sala noua si moderna de tratament pentru bolnavii de cancer. Spitalul care s-a extins la Timisoara pentru pacientii oncologici

TIMISOARA. O noua cladire a fost construita pentru bolnavii de cancer la Timisoara. Lucrarile de amenajare au fost finalizate la inceputul acestei saptamani, iar aceasta este prevazuta cu instalatii cu flux mare de oxigen pentru pacientii ce necesita suport respirator, dar si cu aparatura de climatizare si dispozitive de dezinfectie cu lumina ultravioleta. Aici vor fi tratati pacientii ce necesita chimioterapie, imunoterapie, tratamente suportive (au rolul de a ajuta organismul sa isi revina dupa sedintele de chimio sau radioterapie) sau de sustinere.

Din pacate, observam, in fiecare an, o crestere a numarului cazurilor de cancer. De asemenea, de la an la an, constatam si o mai mare adresabilitate a bolnavilor catre Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp. De aceea, a fost necesara gasirea unor solutii pentru extinderea spatiului destinat spitalizarii de zi, care reprezinta, de fapt, una dintre principalele componente ale luptei pe care o ducem zilnic, aici in spital, impotriva cancerului. Astfel, am reusit sa amenajam un corp de cladire intre Laboratorul de Radioterapie si unitatea principala, unde functioneaza Centrul de Oncologie. Prin aceasta extindere am obtinut un spatiu mai generos pentru pacientii care sunt nevoiti sa stea 4-6 ore in fotoliul de tratament. De altfel, am realizat si o mai buna iluminare a spatiului, pentru ca o parte a acoperisului noului corp de cladire s-a facut din sticla. Inca de la inceputul existentei OncoHelp, ne-am propus sa le oferim pacientilor conditii ce pot fi gasite in clinicile din vestul Europei, de la cele de cazare si posibilitati de tratament pana la  implementarea celor mai noi metode de diagnostic si protocoale medicale. Trebuie spus ca toate tratamentele pe care le realizam in cadrul spitalizarii de zi sunt gratuite, la fel ca in celelalte unitati sanitare aflate in subordinea Ministerului Sanatatii”, spune prof. dr. Serban Negru – presedinte Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

2022 a insemnat peste 30.000 de internari, dintre care majoritatea au fost de zi, pentru administrarea chimioterapiei, a unui tratament suportiv sau pentru diferite proceduri de radioterapie. Peste 6000 de pacienti au beneficiat anul trecut de tratament in cadrul Asociatiei OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Suntem intr-o continua dezvoltare a spatiilor ce apartin Asociatiei OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp, dar si de modernizare a aparaturii pe care o folosim in cadrul tratamentelor. Am inceput sa inlocuim fotoliile vechi din cadrul Sectiei de Spitalizare de Zi cu cele cumparate din donatiile facute de oamenii care au participat la doua dintre actiunile noastre caritabile, de anul trecut, Crosul OncoHelp si Gala Dovleacului Roz. Incercam acum sa gasim sponsori pentru a dota fiecare dintre aceste fotolii cu injectomate performante, care sunt atat de necesare administrarii chimioterapiei. Vreau sa le multumesc inca o data celor care au fost alaturi de Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp, fara de care proiectele noastre cu greu ar fi putut fi duse la bun sfarsit. Contributia lor, suportul lor financiar si logistic fac posibila salvarea unor pacienti care pot primi acum mai repede tratamentul necesar supravietuirii”, spune dr. Valeriu Boruga, manager Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timisoara.

Noua sala de tratament va deveni functionala la inceputul lunii mai.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continua, 29 de paturi pentru spitalizare de zi si 5 paturi ATI SPA( Supraveghere post-anestezie). in cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestiva superioara si inferioara, imagistica medicala (computer tomograf, ecografie medicala si mamografie). in cadrul unitatii sanitare functioneaza singurul centru de ingrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul tarii. Tot aici, pacientii beneficiaza de cazare si masa gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, in cadrul unei cladiri cu 48 paturi care asigura conditii hoteliere moderne.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. sunt deosebit de multumit de tratamentele primite,de modul deosebit de comportament al tuturor cadrelor din cadrul ONCO HELP,in calitate de pacient.

  2. Super tare desi nu recomand chimioterapia are o rata de succes minima, daca vreti un tratament anti cancer mai bun mergeti pe ciuperci gen turkey tails de 5 ori pe zi, doze mari, zi de zi, mergeti in natura unde e mai mult oxigen, tineti acest regim timp de un 1 an si garantez ca rata de success va fi mult mai mare. De ce? Fiindca este testat.