Saint Patrick’s Day, sarbatorita in premiera la Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri. Video

TIMISOARA. In anul in care Timisoara este Capitala Culturala a Europei, Ambasada Irlandei a organizat pentru prima data in afara Bucurestiului sarbatoarea de Sfantul Patrick.

Reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, ai mediului de afaceri sau ai institutiilor de invatamant din Timisoara au fost prezenti la eveniment, care a fost deschis printr-un moment surpriza.

Excelenta Sa, Ambasadorul Irlandei, Paul McGarry a intonat „Amhran na bhFiann„, imnul tarii sale.

A urmat imnul Romaniei si discursurile, dupa care Camera Comert Industrie si Agricultura Timis a oferit o surpriza pentru distinsii oaspeti din Irlanda, un tort sub forma unei palarii verzi.

 

Seara a continuat cu muzica irlandeza si cu reprezentantii de dans traditional.

Ziua Sfantului Patrick ne-a fost data de diaspora irlandeza, o zi in care irlandezii care au emigrat vor sa sarbatoreasca tot ceea ce inseamna sa fii irlandez si tot ceea ce inseamna Irlanda, si asta e o traditie care a prins si s-a imprastiat in intreaga lume. Ziua Sfantului Patrick in Romania este o zi fascinanta pentru ca este o tara de care nu suntem aproape, unde nu avem prea multi irlandezi care sa locuiasca, dar cred ca romanii au imbratisat-o si se bucura de ea„, a spus Excelenta Sa Paul McGarry, ambasadorul Irlandei in Romania.

Este pentru prima data cand sarbatoarea originala se tine intr-un oras provincial. Aceasta a fost urmarea vizitei domnului ambasador anul trecut, in mai, la Camera de Comert Timis, unde am avut o agenda de lucru si s-au concretizat evenimente importante. Unul dintre ele este acesta. Cu mici sanse de organizare la Timisoara am pornit atunci, si am reusit acum cu ajutorul domnului ambasador.
Suntem mandri, sunt onorati ca suntem parteneri si probabil vom continua evenimentele cu ambasada Irlandei, iar ziua de astazi nu poate sa ne aduca decat bucurie pentru ca asa cum ati vazut tot CRAFT-ul este verde, simbolul Irlandei este la noi in casa si vom putea continua aceasta colaborare…
Daca va spuneam ca exista aceasta agenda de lucru, deja s-au intamplat primele doua evenimente pe care le-am propus. Aici vreau sa mentionez delegatia de 8 medici, directori ai spitalelor de stat si clinicile private au fost in Dublin la Forumul Global de Sanatate si firmele de agricultura au fost prezente la Targul de Agricultura, si toate cheltuielile au fost suportate de Ambasada Irlandei
„, a precizat Florica Chirita, presedintele CCIAT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...