Sacose cu bani de la Becali pentru generali din Ministerul Apararii?

George Becali le arunca sacose cu bani generalilor din Ministerul Apararii Nationale! Cel putin asta au declarat in fata procurorilor invinuiti sau martori audiati in ancheta privind transferurile de terenuri dintre europarlamentar si Ministerul Apararii. Acum, dosarul este la inalta Curte unde intreaga afacere va fi judecata de magistrati. De-a lungul vremii, George Becali a dat bani cu generozitate la oameni ai strazii, suporteri, colindatori sau fotbalisti de la Steaua. insa nu este usor de imaginat cum ar fi aratat scenele descrise in dosarul privind transferuri de terenuri facut de Becali cu MapN in 1999. Anumiti oameni au declarat ca finantatorul Stelei a dus bani la sacosa unor reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale. Se intampla dupa ce MApN avizase favorabil schimbul de terenuri. Ion Sandulescu, unul dintre inculpati, povesteste: "Numitul Becali George i-a trimis colonelului Preda 100 milioane sponsorizare pentru un memorial al aviatiei. Eu, in prima faza, nu am fost de acord cu suma de bani, dar, in urma discutiilor purtate cu generalul Cioflina Dumitru care mi-a spus "sa nu fiu fraier, sa accept banii si sa-i bag intr-un cont la o banca, ca sponzorizare" am acceptat suma de bani. Mentionez ca monumentul nu a mai fost construit, iar banii au ramas in contul bancar la dispozitia Statului Major al Aviatiei". Un martor din dosar, Mihai Iliescu, a facut marturisiri interesante: ”Gen. Sandulescu mi-a relatat o imprejurare cand acesta impreuna cu alte cadre militare se afla la ferma Rosia, loc in care a sosit si Becali George, iar acesta pur si simplu le-a aruncat si sacosa in care, ulterior, am aflat ca se afla o suma importanta de bani -100 milioane de lei. " Chestionat de procurori unde s-au dat banii, Becali a spus ca la Statul major al Fortelor Aeriene. Procurorii spun ca, desi mai multe autoritati s-au opus schimbului de terenuri, afacerea a fost parafata cu girul fostului ministru Victor Babiuc si al generalului Dumitru Cioflina. Fiica lui Babiuc a avut de castigat: Pentru aprobarea schimbului nelegal de terenuri, Becali a vandut cu pret simbolic fiicei lui Babiuc Victor o suprafata de teren din cele obtinute prin schimb de la Ministerul Apararii Nationale. Cu privire la acest lucru, Becali a spus la audieri ca tinerilor si saracilor le-a vandut mai ieftin terenurile sale. "...Depindea si de faptul cum ma sculam dimineata, cateodata am dat si case cadou si sute de mii de dolari donatii la diferite persoane", a mai spus Becali. Anchetatorii au vrut sa stie si cine a intocmit documentatia tehnica a terenului vandut fiicei lui Babiuc, respectiv planul de situatie. Raspunsul lui Becali a fost: "Bunicul meu a inviat din groapa si, dupa ce l-a facut, s-a dus iar in pamant.”

George Becali le arunca sacose cu bani generalilor din Ministerul Apararii Nationale! Cel putin asta au declarat in fata procurorilor invinuiti sau martori audiati in ancheta privind transferurile de terenuri dintre europarlamentar si Ministerul Apararii. Acum, dosarul este la inalta Curte unde intreaga afacere va fi judecata de magistrati.

De-a lungul vremii, George Becali a dat bani cu generozitate la oameni ai strazii, suporteri, colindatori sau fotbalisti de la Steaua. insa nu este usor de imaginat cum ar fi aratat scenele descrise in dosarul privind transferuri de terenuri facut de Becali cu MapN in 1999. Anumiti oameni au declarat ca finantatorul Stelei a dus bani la sacosa unor reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale. Se intampla dupa ce MApN avizase favorabil schimbul de terenuri.

Ion Sandulescu, unul dintre inculpati, povesteste: „Numitul Becali George i-a trimis colonelului Preda 100 milioane sponsorizare pentru un memorial al aviatiei. Eu, in prima faza, nu am fost de acord cu suma de bani, dar, in urma discutiilor purtate cu generalul Cioflina Dumitru care mi-a spus „sa nu fiu fraier, sa accept banii si sa-i bag intr-un cont la o banca, ca sponzorizare” am acceptat suma de bani. Mentionez ca monumentul nu a mai fost construit, iar banii au ramas in contul bancar la dispozitia Statului Major al Aviatiei”.

Un martor din dosar, Mihai Iliescu, a facut marturisiri interesante: ”Gen. Sandulescu mi-a relatat o imprejurare cand acesta impreuna cu alte cadre militare se afla la ferma Rosia, loc in care a sosit si Becali George, iar acesta pur si simplu le-a aruncat si sacosa in care, ulterior, am aflat ca se afla o suma importanta de bani -100 milioane de lei. ”

Chestionat de procurori unde s-au dat banii, Becali a spus ca la Statul major al Fortelor Aeriene.

Procurorii spun ca, desi mai multe autoritati s-au opus schimbului de terenuri, afacerea a fost parafata cu girul fostului ministru Victor Babiuc si al generalului Dumitru Cioflina. Fiica lui Babiuc a avut de castigat:

Pentru aprobarea schimbului nelegal de terenuri, Becali a vandut cu pret simbolic fiicei lui Babiuc Victor o suprafata de teren din cele obtinute prin schimb de la Ministerul Apararii Nationale. Cu privire la acest lucru, Becali a spus la audieri ca tinerilor si saracilor le-a vandut mai ieftin terenurile sale.

„…Depindea si de faptul cum ma sculam dimineata, cateodata am dat si case cadou si sute de mii de dolari donatii la diferite persoane”, a mai spus Becali. Anchetatorii au vrut sa stie si cine a intocmit documentatia tehnica a terenului vandut fiicei lui Babiuc, respectiv planul de situatie. Raspunsul lui Becali a fost: „Bunicul meu a inviat din groapa si, dupa ce l-a facut, s-a dus iar in pamant.”

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.