Noutati :

Sa stam cu autospeciala in fata clubului, cu furtunul tras inauntru! Ce au cerut patronii cluburilor din Timisoara la intalnirea cu pompierii de la ISU Banat

10 noiembrie, 2015 - 02:34 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Aproximativ 40 de reprezentanti ai HoReCa s-au intalnit cu conducerea ISU Banat, pentru a gasi impreuna solutii cat mai potrivite pentru siguranta timisorenilor, atunci cand ies in cluburi, restaurante sau baruri.

Pe de-o parte, reprezentantii cluburilor au cerut masuri compensatorii, astfel incat sa nu fie nevoiti sa isi tina afacerile inchise luni de zile, pana primesc autorizatiile de securitate la incendiu.

” Noi suntem dispusi sa stam cu o autospeciala in fata clubului, cu furtunul tras inauntru si doi pompieri angajati sa stea afara si atat, numai sa putem sa functionam in continuare”, a spus unul dintre patronii care au participat la intalnire.

Chiar daca vor sa respecte legea, patronii se plang ca timpul in care se pot pune la punct este atat de indelungat incat pentru ei inseamna faliment. Una dintre problemele principale cu care se confrunta reprezentantii HoReCa este lipsa evaluatorilor care trebuie sa le semneze documentatia in urma careia pot primi autorizatia de securitate la incendiu.

„Am discutat cu proiectatul, totul este in regula, ne-am apucat de documentatie, dar am primit termen de 90 de zile pentru solutionare. E o perioada foarte lunga de timp”, a spus un alt proprietar de local.

Pe de alta parte, reprezentantii ISU Banat spun ca lipsa autorizatiei de securitate la incendiu nu implica automat si oprirea activitatii unui local. In prima instanta se aplica avertismente sau amezi, in functie de gravitatea neregulilor gasite. Abia la un al doilea control, daca problemele nu au fost rezolvate, activitatea localului poate fi oprita.

patroni cluburi

Insa, dupa ce amenzile au crescut de la un minim de 2.500 de lei la unul de 10.000 de lei, o astfel de contraventie este egala cu inchiderea localului.

In plus, reprezentantii cluburilor din oras spun ca problema este nu doar in curtea lor. Suspendarea activitatii localurilor are si un efect de domino, din punct de vedere economic.

Reprezentantii ISU Banat au centralizat toate cererile proprietarilor de localuri din Timis, pe care le vor trimite la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. In plus, le-au cerut patronilor o a doua intalnire, pentru a vedea si efectele discutiei.

Pompierii din Timis au facut deja mai multe controale in localurile din judet. In total au fost gasite 47 de nereguli, dintre care doar 7 au fost rezolvate pe loc. S-au dat 17 avertismente si 28 de amenzi, care in total ajung la 211.000 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. dom’le eu am 2 solutii :
    1. stau si beau acasa sau la prieteni
    2. procur una bucata extinctor si una bucata masca de gaze si fiecare seara de club va fi si una de bal mascat

  2. Dupa descrierea a ce sa intamplat la Colectiv (tavanul in flacari a cazut pe cei aflati acolo) 2 nu merge.