Opinia Timisoarei

Sa ramana o singura banda de circulatie pentru masini, prioritate sa aiba biciclistii si pietonii. Planul de regenerare urbana din zona Piata Maria – Piata Mocioni al Primariei Timisoara, in dezbatere cu cetatenii. Video

TIMISOARA. Mai multe spatii verzi si zone pietonale, piste pentru biciclete si doar o banda auto pe sens. Asa arata planul de regenerare urbana pe care Primaria Timisoara il propune pentru zona Piata Maria – Piata Mocioni (fosta Sinaia/Kuttl).

Intregul proiect este concentrat in jurul prioritizarii pietonilor si biciclistilor, dar si al transformarii zonei intr-un spatiu de promenada, dedicat locuitorilor si turistilor.

In acest sens, se vor largi trotuarele pietonale, se vor introduce piste de biciclete si spații verzi pentru incurajarea plimbarilor, spatiile de odihna vor fi dotate cu mobilier urban modern si facil. Finisajul trotuarelor se va inlocui cu dale din piatra, se va reconfigura reteaua de iluminat stradal si se va introduce iluminat decorativ si monumental, se vor moderniza retelele edilitare din zona„, se arata in propunerea de proiect.

In plus, ar urma ca pe portiunea de drum dintre pietele Sinaia si Maria, masinile sa circule pe o singura banda, si nu pe doua, cum se intampla in prezent.

Pentru fluidizarea transportului public se propune realizarea unei benzi speciale pentru autobuz, acest lucru ducand la timpi mai scurti de asteptare a autobuzului si tramvaiului.

In vederea limitarii noxelor produse de autovehicule se propune limitarea traficului auto pe blvd. 16 Decembrie 1989 la o banda pe sens de circulatie, cu semafoare la trecerile de pietoni pentru fluidizarea traficului si siguranta pietonala precum si copaci si spatii verzi care vor ajuta la curatarea aerului„, se mai arata in proiect.

Reprezentantii Primariei spun ca, in acest fel, se „previzioneaza dezvoltarea orasului pe planuri multiple, efectul realizarii acestora fiind o administrare mai buna a domeniului public din zona de studiu, punerea in valoare a potentialului istoric si arhitectural al cladirilor, dezvoltarea si stimularea activitatii economice si turistice prin incurajarea deschiderii structurilor de afaceri in zona de interventie vizata si imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor Timisoarei„.

Cei care vor sa isi spuna parerea despre schimbarile pe care Primaria Timisoara vrea sa le faca in aceasta zona sunt asteptati miercuri, 7 iunie, de la ora 17.00, in sala de festivitati „Preot Ioan Imbroane” din curtea Bisericii din zona Sinaia (Kuttl).

Iata cum a decurs dezbaterea propusa de reprezentantii Primariei Timisoara cu localnicii ori timisorenii interesati sa-si spuna parerea despre proiect!

 

Exit mobile version