Noutati :

Sa fie regionalizare, dar s-o stim si noi! Grosul banilor din Timis sa ramana in vest! Tu ce spui, va fi mai bine?

12 aprilie, 2016 - 11:07 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Dezbaterea despre regionalizare va fi relansata, a declarat premierul Dacian Ciolos, luni, in plenul Camerei Deputatilor.

Lucram si la acest lucru. Nu am vrut si nu vrem sa ne asumam lucruri pe care stim ca nu le putem duce pana la capat, dar ne dorim sa relansam discutia, dezbaterea si despre regionalizare, constienti fiind de faptul ca o decizie privind regionalizarea merge dincolo de o modificare legislativa’, a afirmat Ciolos, in cadrul dezbaterii cu tema ‘Reforma administratiei publice’.

Premierul a spus ca dezbaterea privind regionalizarea Romaniei poate fi relansata in contextul dezbaterii privind reforma administratiei.

In acest context al reformei administratiei publice, inclusiv administratia publica locala, putem reintroduce si aceasta dezbatere legata de regionalizare si vedem pana unde putem merge cu acest proces de dezbatere si eventual de pregatire a deciziilor‘, a explicat Dacian Ciolos.

In planul premierului Ciolos Timisul a ramas in Regiunea Vest, alaturi de Caras-Severin, Arad si Hunedoara.

CITESTE: Judetul Timis VA DISPAREA! Anuntul facut de premierul Dacian Ciolos!

Care sunt regiunile Romaniei – situatia actuala

Planurile actuale privind regionalizarea suprapun hartii actuale administrative cele opt regiuni de dezvoltare, create in 1998 pentru coordonarea necesara aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Procesul de regionalizare se deruleaza in strinsa legatura cu descentralizarea administrativa si financiara.

Ce s-a intamplat pana acum

Decembrie 2012 – includerea proiectului in Programul de Guvernare 2013-2016

Februarie 2013 – aprobarea in Guvern a Memorandumului privind adoptarea masurilor necesare pentru demararea procesului de regionalizare-descentralizare in Romania

Februarie-martie 2013 – crearea structurilor de lucru (CONREG, CTIRD), prevazute in Memorandum, primele intalniri

Aprilie 2013 – initierea primelor dezbateri, intalniri de lucru cu experti straini si cu reprezentantii administratiei publice locale

Mai 2013 – intalnire de lucru cu reprezentanții administrației publice locale privind descentralizarea

Mai-iunie 2013 – primele dezbateri in plan local au fost organizate la Iasi, Craiova si Timisoara.

Dupa care nu s-a mai intamplat nimic pana in ziua de azi.

Care sunt pasii catre regionalizare

– Analiza necesara organizarii si functionarii regiunilor administrativ-teritoriale
– Analiza proiectelor de modificare a actelor normative care vizeaza transferul de competente catre administratia publica de la nivel local, judetean si regional
– Elaborarea pachetului legislativ necesar pentru organizarea si functionarea autoritatilor administratiei publice regionale.
– Organizarea de intalniri-dezbateri libere, in fiecare regiune, cu participarea mediului academic, a societatii civile, a structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale etc., precum si a reprezentantilor Guvernului.
– Organizarea unor intalniri-dezbateri finale in Bucuresti, cu participarea mediului academic, a societatii civile, a structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale, a partidelor politice parlamentare si neparlamentare etc., precum si a reprezentantilor Guvernului.
– Definitivarea pachetului de acte normative privind descentralizarea si regionalizarea.
– Adoptarea de catre Parlament a legii pentru revizuirea Constitutiei.
– Desfasurarea referendumului.
– Validarea rezultatelor referendumului de catre Curtea Constitutionala a Romaniei.
– Intrarea in vigoare a Constitutiei revizuite, la data publicarii in Monitorul Oficial a Hotararii de validare a referendumului.
– Promovarea si aprobarea pachetului de acte normative privind descentralizarea si regionalizarea in Guvern, imediat dupa data intrarii in vigoare a Constitutiei revizuite.
– Organizarea de alegeri pentru autoritatile publice regionale.

Mai multe AICI!

Ce crezi despre regionalizare?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cine desfiinteaza Timisul care in decursul istoriei a platit tuturor prostilor daunele, n-are decat sa-si adune catrafusele si sa se duca de unde l-au adus turcii, rusii sau pcer-istii …