Functionarii din Primaria Timisoara primesc suplimente la salarii, au stabilit prin vot consilierii locali

Pe timp de criza, Primaria Timisoara mareste veniturile functionarilor publici!

Alesii locali au votat in aceasta dupa amiaza in plen o hotarare de consiliu local, amanata in luna martie, care prevede acordarea de suplimente salariale.

Este vorba de sume egale cu diferenta dintre salariul de baza prevazut pentru functiile publice de stat si salariul de baza prevazut pentru functiile publice locale, ale functionarilor publici care isi desfasoara activitatea in cadrul aparatului de specialitate al primarului si serviciilor publice din subordinea Consiliului Local Timisoara.

Consilierii au votat in unanimitate proiectul de hotarare. Exista si o explicatie.

„Cei de la Consiliul Judetean au aprobat o astfel de hotarare in luna martie. Noi am mai asteptat putin sa vedem exact care sunt legile in vigoare si sa vedem daca putem propune asa ceva”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu, initiatorul proiectului.

Pe de alta parte, angajatii CJT spun ca nici vorba de vreo marire de salariu in institutia in care lucreaza.

Cei care vor fi „afectati” de noua hotarare a Consiliului Local, adica functionarii publici,  s-au aratat extrem de multumiti. „Era normal o astfel de egalizare a salariului. De ce domnul Nadastean (n.r. secretarul Consiliului Judetean Timis) sa castige mai mult decat mine?”, a declarat razand secretarul primariei, Ioan Cojocari.

Hotararea ii va dezavantaja pe cei cu salarii mici, dar ii va avantaja pe cei cu salarii mari

Suplimentele se vor acorda conform cu gradul si functia functionarului public, astfel ca un functionar din primarie cu un grad superior va primi mai mult decat un consilier proaspat angajat in institutie.

„Din cate stiu eu este vorba despre niste suplimente pe care le vor primi toti cei 500 de angajati din primarie in baza legii 330 privind salarizarea unitara a personalului din primarie. Cei de la Consiliul Judetean l-au aprobat in luna martie si zic eu, era normal si noi sa-l primim. Se poate spune ca vor fi dezavantajati cei cu salarii mici pentru ca aceste suplimente se vor acorda de la 0 lei la 220 lei”, spune Tiberiu Negrei, liderul sindicatului functionarilor publici din Primaria Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. da di ce sa nu primim ? ca am lucrat zi si noapte sa va fie bine voua cetatenilor. ca fara noi va mancau paduchii mureatz di foame si de frig. asa ca carcotashilor vedetiv-a de treaba si betiva tuica de sarbatori numa cu ganduri curate la noi ashtia din primeria timisoara.

  2. pai la cat si-au batut joc de ei bravii nostri conducatori iubiti, sorry, dar au facut foarte bine.

    • Voi Functionarii sunteti cei care isi bay joc de noi, si mai vreti si prime ! La munca cu voi ! Daca tot sunteti nemultumiti de salar , de ce naiba nu mergeti sa lucrati la POrivat ? Va e frica ? ( era , desigur o intrebare retorica )