Noutati :

S-au stabilit tarifele pentru parcare in Timisoara. Cum au modificat consilierii locali regulamentul TelPark!

31 ianuarie, 2012 - 04:38 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Consilierii locali au aprobat in sfarsit tarifele pentru parcare in Timisoara si au modificat regulamentul TelPark, astfel incat acestea sa fie aprobate in Consiliul Local. In plus, alesii locali au decis sa ii puna pe angajatii ADP sa poarte uniforme atunci cand ies pe teren.

Modificarea tarifelor a fost ceruta de primar, care a anuntat inca de la inceputul anului ca nu va permite o scumpire a abonamentelor TelPark cu mai mult de 10%.

Exista insa si unele probleme. Unele casiere ale ADP au vandut deja abonamente la un pret mai mare pentru luna februarie. Directorul ADP vrea sa le restituie banii sau sa le mareasca valabilitatea abonamentelor timisorenilor care si-au luat deja astfel de abonamente pentru luna februarie.

Potrivit noului proiect de hotarare, care reglementeaza modificarile in regulament, un abonament general anual nu va costa mai mult de 450,34 de lei, pe cand unul lunar va fi de 42,84 lei. De asemenea, un tichet universal de parcare ii va costa pe soferi 10 lei pe zi.

Parcarea pe ora va costa 1,5 lei, in orice zona din oras, inclusiv si in zona pietelor. Cat despre abonamente, acestea se pot achizitiona si trimestrial, unul general fiind de 122,85 de lei.

Cat despre stationarea limitata in zona centrala a orasului, aceasta se suspenda pana la finalizarea proiectului de reabilitare a spatiilor publice din centrul istoric. Data la care hotararea va intra in vigoare va fi stabilita pe baza unui proiect in Consiliul Local. In zonele adiacente pietelor, soferii nu vor putea parca incepand de la 1 februarie mai mult de 2 ore.

Cat despre uniformele pentru angajatii societatii, seful ADP considera ca ideea este una buna si spune ca va propune un model de uniforma spre aprobarea CLT. Aproximativ 60 de angajati vor trebui sa le poarte.

Modificarile intra in vigoare de miercuri, 1 februarie.

Preturi parcare abonamente!

La purtator – Lunar: 4,08 lei/zi si 85,68 lei/ 21 zile
– Trimestrial: 3,90 lei/zi si 245,70 lei/63 zile
– Anual: 3,56 lei/zi si 900,68 lei/253 zile

General – Lunar: 2,04 lei/zi si 42,82 lei/21 zile
– Trimestrial: 1,95 lei/zi si 122,85 lei/63 zile
– Anual: 1,78 lei/zi si 450,34 lei/253 zile

Locatar: 51,23 lei/an

Locul de parcare in parcarile cu bariere costa 3 lei/ora

Principalele modificari din regulament:

Potrivit sefului Directiei Tehnice din cadrul Primariei Timisoara, tichetul “Universal”, pe fond verde, este valabil pe toata durata de functionare a sistemului, intr-o zi, mai putin in parcarile cu acces controlat, in parcarile adiacente Pietelor agroalimentare si pe strazile cu stationare pe perioada limitata.

Abonamentele nu sunt valabile in parcarile cu accesul controlat, in parcarile adiacente pietelor agroalimentare si pe strazile cu stationare limitata.

De reducere de 50% la tariful practicat pentru abonamente beneficiaza pensionarii care primesc pensii de asigurari sociale de stat, pensii militare, pensii de agricultor sau altele, a caror valoare cumulata cu alte indemnizatii sau drepturi banesti acordate in baza unor acte normative speciale, nu depasesc nivelul unui salariu minim brut pe economie, existent la data eliberarii abonamentelor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. inca o hotie pe raza municipiului timisoara cu acordul nenorocitului de primar,jos comunistilor,plecati naibi odata din toata structura statului,pentru ca numai voi si nenorocitii aia de pensionari ai comunitarilor mai sunteti in sistem,plecati javrelor odata!!!

  2. Deci tot cum vrea barbosu ramane, daca i se scoala ca se maresc preturile pai se maresc, ce conteaza ca nu se face nimic cu banii aia, are el grija si de ei

    • Cred ca te referi la consiliul local si la consilieri. Barbosu’ nu poate sa faca decat o propunere. Dar si tu poti sa faci o propunere oficiala. Teoretic ar trebui sa fie luata in considerare daca este fundamentata corect si corespunzator. Ai vreo propunere care sa ne faca viata mai usoara sau mai frumoasa?