Noutati :

S-au stabilit premiile Societatii Timisoara pe anul 2018. Cine ia ‘Secera si ciocanul’

21 ianuarie, 2019 - 08:40 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
4

TIMISOARA. Societatea Timisoara premiaza in fiecare an proiecte civice, institutii si personalitati pentru abordarea temerara si responsabila a unor teme majore din societatea romaneasca, precum si pentru promovarea valorilor europene in arhitectura institutionala a Romaniei.

CITESTE SI: Alerta de infractiune nationala. Timisoara, chemata in strada. ‘Se pregateste marea eliberare a coruptilor si continuarea hotiei’ 

Consiliul de conducere al Societatii Timisoara a decis cine vor fi laureatii premiilor organizatiei pe 2018, iar festivitatea de inmanare se va desfasura in jurul datei de 11 martie.

Augustin Lazar, procuror general – Ministerul Public, Premiul „Speranta”
Mihai Sora, filosof, Premiul „Ion Monoran”
Cristian Pantazi, jurnalist, Premiul „Oscar Berger”
Tudorel Toader, ministrul justitiei, Premiul „Secera si Ciocanul”

Premiile vor fi insotite de trofee, opere ale artistului Ioan Nemtoi.

Anul trecut, premiul ‘Secera si Ciocanul’ le-a revenit lideri coalitiei de guvernamant, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea. Primul politician care a primit acest premiu a fost presedintele Ion Iliescu in 1992. De-a lungul timpului cu acelasi premiul au mai fost recompensati Dan Voiculescu si Bogdan Olteanu. Nici unul dintre cei nominalizati pana acum la aceasta categorie nu a venit sa isi ridice premiul.

Societatea Timisoara, fondata in prima luna dupa Revolutia din Decembrie 1989 de un grup de intelectuali timisoreni, promoveaza constant valorile democratiei in care libertatea cuvantului, justitia si drepturile universale ale cetatenilor constituie fundamentul.

Actiunea publica a Societatii are in vedere consolidarea societatii civile, promovarea principiilor cuprinse in „Proclamatia de la Timisoara” din 11 martie 1990, apararea principiilor statului de drept, a democratiei si a drepturilor omului, stimularea initiativei si educatiei civice. Organizatia acorda anual premii personalitatilor care s-au remarcat in apararea acestor valori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sper ca jegul acela de libidinos de Toader sa primeasca ,alaturi de,😂😁🚺🚹premiu,, și un streang!!!!Dar sa nu fie aruncat după folosire da il poată urma și împuțitul cu rahat in mustață mare în Teleorman!!!!!

  2. Daca Tudorel Toader e admiratorul legilor de tip comunist, facute la comanda si cu dedicatie, urarea mea e ca intr-o zi sa fie judecat de un „tribunal al poporului”, condamnat si executat in aceeasi zi.

  3. Sa inteleg ca nu aveti nici un fel de problema cu intelegerile justitie-SRI si altele de felul asta, ba chiar le incurajati! Curat democratie! La mai mare !

  4. Pacat de ce eratii odata – ati ajuns o adunatura de sorosisti ce ii premiaza pe nebunii ce umbla in kiloti si pe fostii tortionari comunisti – gen tractoristu vopsit