Opinia Timisoarei

S-au scumpit mai mult apartamentele vechi decat cele noi la Timisoara. Ultimele vesti de pe piata imobiliara

TIMISOARA. In iunie, prima luna de activitate (relativ) normala dupa ridicarea restrictiilor de circulatie impuse din cauza COVID-19, preturile apartamentelor s-au mai diminuat la nivel national, insa mai putin decat in cele doua luni anterioare, spun specialistii in imobiliare.

CITESTE SI: Covidul a zguduit piata imobiliara la Timisoara. S-au cumparat doar 1000 de apartamente, case si terenuri in plina pandemie de coronavirus 

Mai exact, dupa un minus de 1,7% in aprilie si, respectiv, 1,4% in mai, Indicele Imobiliare.ro releva, pentru luna trecuta, o scadere de 1,1%. Suma medie solicitata pentru un apartament, indiferent de anul de constructie, a ajuns, astfel, la 1.333 de euro pe metru patrat util – comparativ cu 1.348 de euro pe metru patrat la sfarsitul lui mai.

La Timisoara, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au majorat, per ansamblu, cu 0,5% in luna iunie, de la 1.300 la 1.306 euro pe metru patrat util. Apartamentele vechi s-au scumpit, in perioada analizata, cu 0,4%, ajungand sa coste 1.311 euro pe metru patrat (fata de 1.306 euro pe metru patrat in luna anterioara). Pe de alta parte, locuintele din cadrul noilor ansambluri rezidentiale au consemnat un avans de 0,3%, de la 1.283 la 1.287 de euro pe metru patrat util.

Exit mobile version