S-au oprit lucrarile de modernizare a ultimei sectii ramase de reabilitat la Spitalul Judetean Timisoara. Transplantul renal, din nou amanat

TIMISOARA. A fost semnat contractul, au inceput lucrarile, apoi s-au oprit lucrarile, apoi s-a reziliat contractul. Asta este pe scurt epopeea lucrarilor la singura sectie din Spitalul Judetean Timisoara care nu a fost modernizata.

CITESTE SI: Politist ranit in misiune, in vestul tarii, incercand sa opreasca un adolescent care furase o masina 

O problema mai delicata este aceea privind blocul operator legat de transplanul renal, unde a fost semnat anul trecut contractul de executie si a fost reziliat, reluandu-se procedura. Undeva la cinci milioane de lei pentru a realiza intregul proiect privind transplantul renal pe 2018, care acum se vor aloca in 2019. Sper sa aiba cat mai repede un nou constructor care sa realizeze acolo aceasta investitie. A fost reziliat contractul pentru ca firma respectiva nu si-a respectat conditiile contractuale. Au intervenit in acea zona, dar foarte putin, apoi nu si-au respectat obligatiile. Foarte putin au lucrat, apoi s-au suspendat lucrarile si s-a ajuns la reziliere”, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Consiliul Judetean Timis si-a propus sa reabiliteze sectia de Urologie de la Spitalul Judetean Timisoara cu 1,2 milioane de euro. Contractul a fost semnat in februarie 2018.

CITESTE SI: Anvelope de iarna noi vs. second-hand. Anvelopele la mana a doua ne pun viata in pericol? 

Lucrarile erau programate sa dureze doi ani, iar in cadrul acestora urma sa se modernizeze si spatiile necesare procedurii de transplant.

Peste o suta de pacienti asteapta, in Timis, un transplant renal, iar alti circa 400 de bolnavi fac dializa. Acum, in tara, se mai face transplant renal doar la Bucuresti si Cluj.

La Timisoara nu s-a mai realizat un transplant renal din 2006, de cand sectia de Urologie nu mai indeplineste conditiile de la nivel european, necesare pentru acest procedeu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.