S-au inmatriculat masini pe banda rulanta! Incasari record la RAR Timis la sfarsitul anului 2010

Anul ce tocmai s-a sfarsit a adus incasari cu aproximativ un milion de euro mai mult decat in anul precedent, la Registrul Auto Roman din Timis (RAR). Motivul? Frica de majorarea taxei auto a celor care vor sa isi cumpere o masina noua.

Statisticile de la RAR arata ca in 2010 au fost omologate peste 36.500 de automobile. Din acest total, un numar de 12.000 autoturisme sunt de productie romaneasca, iar peste jumatate au fost aduse din Uniunea Europeana.

Majorarea taxei auto i-a speriat pe timisoreni de la primele zvonuri cu privire la scumpire, adica incepand cu a doua parte a lunii septembrie. Dupa acel moment,  numarul incasarilor pe o zi incepuse sa creasca cu aproximativ 30%. „Incasarile au inceput sa creasca incepand cu luna septembrie. Intr-o singura luna omologam circa 7.000 de autovehicule, in valoare de aproximativ 450.000 euro”, spune Dorin Candea, sef reprezentanta RAR pe judetul Timis.

In topul omologarilor au fost masinile Euro 2. Cu o suma de 5.000 de euro se putea cumpara si inmatricula o masina de calitate medie spre superioara. Volkswagen, Audi, Opel si Ford au fost in topul preferintelor banatenilor.

Angajatii RAR, nevoiti sa-si prelungeasca programul de lucru

Incepand cu luna noiembrie, angajatii RAR au luat prima masura de fluidizare a cererilor de omologare: lucrul in doua schimburi. La scurt timp, programul prelungit a devenit o regula la nivel national. Urmatoarele masuri au venit si ele, pentru ca numarul cererilor se afla intr-o continua crestere. Asa ca angajatii au lucrat si sambata si au facut si orele suplimentare. „Am lucrat sase sambete consecutive pe doua schimburi, plus ore suplimentare care au fost nenumarate. Ne-a prins si ora 12 noaptea muncind. Orele suplimentare sunt echivalentul a 7 zile de lucru, adica un numar de 3.500 de autovehicule omologate in plus in aceasta perioada suplimentara”, mai spune Dorin Candea. Angajatii vor primi, in schimbul acestor eforturi, cateva zile libere anul acesta. Conducerea RAR Timis se declara multumita de prestatiile sfarsitului de an.

Un motiv este ca in aceste luni suprasolicitante au avut parte de o singura reclamatie oficiala, pentru o intarziere de o ora si jumatate in cazul unei programari pentru o omologare.
Trebuie precizat ca in ajutorul celor care si-au achizitionat un autovehicul in anul 2010 si pot o sa dovedeasca prin contractul de vanzare/cumparare si adeverinta prin care au ridicat un rand de numere rosii etc., exista, legal, facilitatea care le mai da timp pana la inceputul lunii martie sa-si rezolve dosarul, putand sa-si inmatriculeze autovehiculul cu vechea taxa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.