Noutati :

S-au impartit inca 4 milioane de lei pentru alte 30 de evenimente culturale, in cadrul Apelului 3 al Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara. Cea mai mare suma la Ordinul Arhitectilor

11 august, 2021 - 02:11 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Inca 30 de proiecte culturale vor primi bani de la Primaria Timisoara, prin Centrul de Proiecte. In total, se acorda o finantare de 4 milioane de lei pentru evenimentele selectate.

Cei mai multi bani, 325.000 lei, merg catre Ordinul Arhitectilor, filiala Timis, acolo unde consilierul local USR PLUS Razvan Negrisanu este vicepresedinte pe parte de legislatie, regulamente si concursuri de arhitectura. Cu suma primita de la Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara se va organiza evenimenul Spatii Vii – Priveste Orasul.

Cel de-al doilea proiect, ca valoare, este ROD Festival – Zilele Recoltei Cinematografice, un eveniment organizat de Asociatia DocuMentor, ce reprezinta autorii si producatorii de film documentar din Romania incepand cu anul infiintarii 2007. In acest caz, primaria va aloca, prin Centrul de Proiecte,. peste 254.000 de lei.

Si Asociatia Prin Banat va primi una dintre cele mai mari sume din cadrul Apelului 3, respectiv 220.000 lei. Cu acesti bani urmeaza sa fie organizat evenimentul Camine in miscare: Centriphery.

Cele 3 apeluri lansate pana acum de Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara au fost evaluate de 44 de experti in ariile tematice propuse si management cultural din Timisoara, Bucuresti, Cluj, Brașov, etc., iar 5 dintre acestia sunt specialisti cu experienta cu relevanta in actiunea Uniunii Europene privind Capitalele Europene ale Culturii. Pe langa acestea, sunt alocati bani pentru Fundatia Art Encounters, Fundatia Triade, Fundatia Politehnica, Asociatia Noi Re-Cream, Asociatia META Spatiu, dar si Asociatia Identity.Education, cea care organizeaza evenimentele dedicate comunitatii LGBT ce se desfasoara, in aceasta perioada, la Timisoara.

Rezultatele TM2023 RESTART pot fi consultate pe site-ul Centrului de Proiecte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...