Noutati :

S-au impartit cardurile de sanatate. Ce se intampla, din 1 februarie, cu cei care nu le-au primit?

15 ianuarie, 2015 - 09:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate va fi obligatorie de la 1 februarie. Multi oameni nu au intrat insa inca in posesia lor iar autoritatile cauta solutii pentru ca si acestia sa-l primeasca.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, spune ca pacientii care nu au carduri de sanatate vor putea sa beneficieze de servicii medicale si dupa data de 1 februarie, cand utilizarea acestora va deveni obligatorie.

„Servicii medicale vor primi fara a fi legat strict de card. Va veni si un moment cand primesc doar cu cardul serviciile medicale, dar nu este de la 1 februarie. Se va merge in paralel o perioada de o luna sau doua cu cele doua sisteme pana invata toata lumea sa foloseasca cardul.Trebuie sa fie si un moment de inceput si trebuie sa fie si un moment cand va fi valabil doar cu cardul. Aici nu trebuie sa confundam cu urgenta. In momentul in care ai o urgenta, nu conteaza cardul, se primeste serviciul medical de care are nevoie pacientul”, a spus Ciurchea, potrivit ziare.com

Acesta a precizat ca cei care nu au primit cardul sau nu il vor primi pana la sfarsitul lunii pot merge la Casa Judeteana de Sanatate pentru a le fi eliberat cardul.

„Discutam in continuare cu medicii de familie pentru a le distribui prin intermediul lor, pentru ca in mare parte posesorii cardurilor nedistribuite sunt plecati din tara si vor veni atunci cand au nevoie de un serviciu medical”, a mai spus seful CNAS.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...