Opinia Timisoarei

S-au ieftinit apartamentele la Timisoara. Cu cat au scazut preturile la locuintele noi

TIMISOARA. Dupa ce specialistii in imobiliare anuntau o scadere la jumatate a numarului de tranzactii de case, apartamente si terenuri in Timis, in iulie, fata de aceeasi luna a anului trecut, analistii vin cu noi vesti de pe piata.

CITESTE SI: Cumparari de case, apartamente si terenuri la jumatate fata de acum un an, in Timisoara si in judet. Schimbare uriasa pe piata imobiliara

In a doua luna de vara, preturile cerute pentru apartamentele (noi si vechi) disponibile spre vanzare la nivel national s-au diminuat cu 1,8% fata de luna anterioara. Valoarea medie de listare pentru o asemenea unitate locativa a ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la 1.309 euro pe metru patrat util (fata de 1.333 de euro pe metru patrat la finele lui iunie).

La Timisoara, preturile apartamentelor de vanzare s-au redus, per ansamblu, cu 0,7% in iulie, de la 1.306 la 1.297 de euro pe metru patrat util.

Pe segmentul locuintelor vechi a avut loc o scadere de 0,8%, acestea ajungand sa coste 1.301 euro pe metru patrat (fata de 1.311 euro pe metru patrat in luna iunie).

Pe de alta parte, unitatile locative din cadrul noilor ansambluri rezidentiale au consemnat o reducere de pret de 0,5%, de la 1.287 la 1.280 de euro pe metru patrat util.

Exit mobile version