Noutati :

S-au facut primii pasi pentru cresterea numarului de investitori sloveni in Timis. Reprezentantii CCIAT s-au intalnit cu ambasadorul Sloveniei

25 aprilie, 2017 - 02:20 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Intalnire importanta la Timisoara. Reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis l-au avut oaspete pe Ambasadorul Sloveniei la Bucuresti, Michael Zupancic, cu care au discutat despre modalitatile de imbunatatire a relatiilor economice.

„Lucrurile se vor schimba pentru ca domnul ambasador a inteles ca inafara de faptul ca cele doua tari au o relatie foarte buna din punct de vedere politic, din punct de vedere cultural, iar acum si pe partea economica trebuie lucrat. Astazi, de comun acord am convenit asupra organizarii unor evenimente impreuna, mai mult decat atat dumnealui ne-a invitat sa facem parte din delegatiile care vor fi in Romania la sfrsitul anului. Pentru noi intalnirea de astazi a fost si este importanta pentru ca deja de maine vom afla cand vom avea primul forum impreuna. Aceste forumuri vor fi organizate cu ocazia expozitiilor. Ne bucuram ca domnul ambasador a inteles ca numarul firmelor care au investit in Timis este mic si ca trebuie crescut si cand va reveni la Timisoara se va mari cu cel putin doua, trei firme inmatriculate la Registrul Comertului. Deci de maine vom lucra impreuna la tot ce am convenit”, a declarat Florica Chirita, directorul CCIAT.

Ambasadorul Sloveniei s-a aratat impresionat de situatia economica a judetului Timis si a promis ca va face toate demersurile necesare pentru a ajuta la cresterea numarului de firme cu capital sloven in Timis.

„Mi s-a facut o prezentare a economiei judetului Timis, foarte detaliata, si a felului in care se pot face afaceri in acest judet. Am schimbat informatii pentru realizarea obiectivului nostru comun de a creste numarul de firme cu capital sloven in Timis. Acest judet este unul de succes, cifrele vorbesc de la sine si aceste statistici inseamna munca oamenilor de aici, atat a administratiei publice, cat si a comunitatii de afaceri. Este si motivul pentru care eu ma aflu aici, vrem sa inbunatatim acest climat economic, schimbruile comerciale dintre tarile noastre si de a aduce cat mai multe afaceri slovene in acest judet. Am avut discutii concrete, cum sa facem acest lucru si am convenit ca cel mai bine este sa orgaizam evenimente economice si expozitii, carora sa le adaugam si un aspect cultural. In zilele urmatoare vom concretiza agenda de lucru si vreau sa-i multumesc domanei director general pentru sugestiile si propunerile facute astazi si care speram sa se concretizeze”, spune ambasadorul Sloveniei la Bucuresti, Michael Zupancic.

In urma discutiilor purtate la intalnire, reprezentantii CCIAT si ambasadorul Sloveniei au stabilit si ca vor organiza la Timisoara Zilele Sloveniei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...