S-au facut o parte din retelele de utilitati si racorduri. Primarul Dominic Fritz, despre stadiul lucrarilor de pe Calea Bogdanestilor din Timisoara. Video

TIMISOARA. Santierul din Calea Bogdanestilor a inceput inca din primavara, din luna martie, iar de atunci, muncitorii au lucrat, in principal, la realizarea retelelor de utilitati si a racordurilor.

CITESTE SI: Prinde contur primul pasaj care se finalizeaza pe traseul Centurii Sud de la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

Stadiul lucrărilor din acest moment îl puteți vedea în filmarea alăturată. În ultimele două luni s-a lucrat la partea de rețele subterane (gaz, apă, canal, termoficare) și lucrările vor continua în luna noiembrie. Pe partea dreaptă, cum te deplasezi dinspre centru spre capăt de Ronaț, racordurile au fost finalizate. Pe partea stângă, racordul la termoficare este finalizat, la fel și cel la gaze, iar canalizarea este în proporție de 50% racordată la canalul colector”, a scrie primarul Dominic Fritz pe pagina sa de socializare.

In plus, edilul continua sa se scuze pentru taierile de copaci din vara trecuta, de pe Calea Bogdanestilor, si spune ca in locul lor vor fi platati peste 300 de arbori tineri.

CITESTE SI: Macel pe Calea Bogdanestilor, la Timisoara. Se taie 167 de copaci pentru dezvoltarea in forta

Am salvat copacii cu valoare dendrologică, pe care, cu sprijinul Direcției de Mediu și al SDM, i-am transplantat. În locul celor care nu au putut fi salvați, vom planta 336 de arbori tineri, nu puieți”, a adaugat Fritz.

Va reamintim, la finalul lucrarilor, Calea Bogdanestilor va fi deveni primul bulevard din oras care are linii de tramvai inierbate.

Conform proiectului, lucrarea de „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 5, Calea Bogdaneastilor” cuprinde reabilitarea liniei cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, largirea la 2 benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete si de zone verzi, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Se vor realiza 2,1 km linie cale dubla de tramvai – 0,2 km linie cale simpla de tramvai – 35.900 mp suprafata carosabila modernizata – 7 bucati statii de tramvai – 12.220 mp suprafata trotuare – 4000 m piste pentru biciclete”.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseu aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Termenul de executie a lucrarii pe bulevardul Bogdanestilor este de 28 de luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...