Noutati :

S-au facut aproape 400 de vize de flotant, in Timisoara, pentru inscrierea copiilor in clasa zero

24 februarie, 2014 - 01:19 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aproape 400 de timisoreni au venit  la Directia pentru Evidenta Populatiei in primele trei saptamani ale lunii februarie  pentru a-si pune vize de flotant pe actele de identitate, pentru ca mai apoi sa isi inscrie copiii la scoli cu renume.

Am remarcat o crestere a numarului de cereri pentru vize de flotant. Pana astazi (luni- n.r.) sunt aproape 400 de cereri, mai exact 397 de cereri pentru viza de flotant. Toate aceste cereri au fost rezolvate la ghiseele de la Evidenta Populatiei. Cele mai multe solicitari pentru flotant le fac studentii, in toamna, mai avem cereri in timpul alegerilor, atunci cand au loc si in aceasta perioada, cand sunt inscrieri la scoli”, a declarat  Vasile Tarciatu, seful Directiei de Evidenta Informatizata a Persoanei.

Multi parinti au apelat la straini pentru a fi luati in spatiu, in zonele centrale ale orasului, si au pus afise pe stalpi prin care precizau ca sunt in cautare de cineva dispus sa ii ajute in acest sens. Contra cost. Totul numai pentru a avea intaietate la inscrierea copiilor la scolile cele mai bune.

Vreau sa imi inscriu copilul in clasa zero la o scoala mai buna. Locuim intr-o zona care nu este arondata la o astfel de scoala, iar varianta cea mai buna este aceasta, viza de flotant. Ofer 50 de euro, evident sub pretul pietei de inchiriere. Nu dau mai mult ca altfel imi inchiriez un apartament pe o luna in zona dorita si astfel rezolv problema”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro un parinte.

La Colegiul Banatean, una din scolile de elita din Timisoara, sunt 100 de locuri la sectia in limba romana si alte 25 la sectia in limba germana. Luni au inceput inscrierile, la ora 8.00, iar dupa primele trei ore erau deja inscrisi 30 de elevi in clasa zero.

Avem patru clase cu un numar total de o suta de locuri la sectia in limba romana si mai avem o clasa cu 25 de locuri la sectia in limba germana. Deja avem 30 de inscrisi in doar trei ore si mai sunt parinti care isi asteapta randul. Daca se va depasi numarul de locuri, vom solicita Inspectoratului scolar suplimentarea de locuri, nu de clase. Vom solicita ca fiecare clasa sa aiba 30 de elevi pentru ca ne dorim sa aducem copiii de dimineata la scoala”, a declarat directorul Colegiului National Banatean, Sorin Ionescu.

La Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timisoara sunt 75 de locuri in clasa zero, potrivit directorului Ionut Cristescu.

Avem 75 de locuri in total, deci trei clase a cate 25 de locuri fiecare. Pana la pranz s-au inscris 16 elevi”, a declarat Cristescu.

Seful Inspectoratului scolar al Judetului Timis, Cornel Petroman,  precizeaza ca in judet sunt 4.409 prescolari recenzati care ar urma sa se inscrie in clasa zero pentru anul scolar 2014-2015 pe cele 6.743 de locuri disponibile. in total vor fi 275 de clase pregatitoare in Timis.

”Intr-o prima etapa se inscriu in clasa pregatitoare copiii care locuiesc in circumscriptie, din acest motiv parintii fac orice pentru a-si putea inscrie copilul la scoala. Apoi, in functie de locurile ramase se pot inscrie si copii care nu locuiesc in apropierea scolii”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cornel Petroman.

Inscrierile in clasa zero pentru anul scolar 2014-2015 au inceput luni si se vor finaliza peste aproximativ o luna, in 25 martie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...