Noutati :

S-au afisat notele la Admitere la Universitatea Politehnica Timisoara! Tinerii s-au inghesuit la liste sa afle daca vor fi sau nu studenti din toamna

24 iulie, 2013 - 10:25 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Agitatie mare la Universitatea Politehnica din Timisoara, unde miercuri dimineata s-au afisat listele cu notele celor care s-au inscris la diferitele facultati pentru a urma cursurile UPT.

Concurenta a fost de aproximativ 2 pe un loc la majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii Politehnice, iar cea mai mica nota de admitere a fost 6,25.

La ora 10.00 au fost afisate listele, iar tinerii s-au inghesuit sa afle daca vor fi sau nu studenti ai UPT din aceasta toamna.

La Universitatea „Politehnica” din Timisoara, in sesiunea de admitere din aceasta vara au fost disponibie 56 de specializari, in cele 10 facultati.

Admiterea s-a facut pe baza probelor de verificare a cunostintelor/abilitatilor sau pe baza de dosare. Oferta pentru anul universitar 2013 – 2014 cuprinde 2200 locuri fara taxa si 880 locuri cu taxa.

Concursul de admitere a avut loc ieri, in 23 iulie, la toate specializarile, cu exceptia Facultatatii de Arhitectura, unde azi mai are loc o proba pentru specializarea Mobilier si Amenajari Interioare.

La Facultatea de Arhitectura sunt disponibile 95 de locuri fara taxa si  35 cu taxa iar admiterea se face pe baza probelor de verificare a cunostiintelor. La Facultatea de Automatica si Calculatoare sunt 350 de locuri bugetate si  140 cu taxa, iar admiterea se face tot pe baza   probelor de verificare a cunostiintelor. Pe baza dosarului se poate intra la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului (145  de locuri bugetate si 50 cu taxa), la Facultatea de Constructii (345 de locuri bugetate si 100 cu taxa), la Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica (170 locuri bugetate si 70 cu taxa), Facultatea de Mecanica (405 locuri bugetate, 170 cu taxa), Facultatea de Management in Productie si Transporturi (180 locuri bugetate si 40 cu taxa),  Facultatea de Mecanica (405 bugetate si   170 cu taxa),  Facultatea de Stiinte ale Comunicarii (65 locuri bugetate, 40 cu taxa) si la Facultatea de Inginerie din Hunedoara (180 locuri fara taxa, 75 cu taxa). Probe de verificare a cunostintelor pentru admitere se mai sustin la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii ( 265 locuri bugetate si 160 cu taxa).

UPT se numara printre putinele universitati din tara care ofera cazare tuturor studentilor sai, netimisoreni, in cele 16 camine studentesti (peste 5000 de locuri de cazare) proaspat renovate. Servirea mesei se poate face in restaurantele studentesti, la preturi preferentiale.

Studentii UPT isi desfasoara orele de educatie fizica si activitati recreative in cadrul a doua baze sportive cu dotari de ultima ora: doua bazine de inot semiolimpice, unul acoperit si unul descoperit; terenuri acoperite si descoperite de fotbal, tenis, volei, handbal, pista de atletism; sali de forta si fitness. Accesul la bazele sportive este gratuit pentru studenti. De asemenea, studentii UPT beneficiaza de gratuitate pe transportul in comun din Timisoara.

Universitatea „Politehnica” din Timisoara este singura universitate de cercetare avansata si educatie din Vestul Romaniei. Pregatirea oferita permite absolventilor sa faca fata cu succes cerintelor actuale ale pietei fortei de munca din tara si strainatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...