Noutati :

S-a turnat primul strat de asfalt pe Centura de Sud la Timisoara, pe cativa metri. Foto

21 octombrie, 2020 - 03:03 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Au fost turnat asfalt pe cativa metri pe Varianta de Ocolire Sud, la Timisoara. Este vorba de un segment situat in zona Utvin.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timis.

Primii metri de asfalt au fost așternuți astăzi pe varianta de ocolire Timișoara Sud. Antreprenorul Tirrena Scavi a executat în zona Utvin, la km 2, etapele premergătoare – piatră spartă, emulsie bituminoasă – iar astăzi s-a trecut la așternerea primului strat de asfalt.
Ce s-a mai executat în ultima perioadă: umpluturi la podețe, hidroizolații, armări și cofrări la culeele pasajelor, montarea prefabricatelor pentru podețe, decopertări de strat vegetal, relocări ale rețelei de irigații, consolidări și egalizări ale fundațiilor podețelor, stabilizarea malurilor. Lucrările amintite s-au desfășurat în zece poziții kilometrice. Săptămâna viitoare, arheologii vor finaliza cercetările și la ultimul sit, redeschis în apropiere de DN 59 (Timișoara – Șag) pentru studii suplimentare„, au transmis reprezentantii DRDP Timisoara.

In urma cu cateva zile a fost anuntata o intarziere insemnata a lucrarilor pe santierul Centurii de Sud la Timisoara.

CITESTE SI: Vor fi intarzieri la Centura de Sud la Timisoara. Nici pana acum nu s-au facut calculele si documentele pentru lucrarile suplimentare la intersectiile cu Drumul Boilor si celalalte drumuri judetene. Video

Aceasta intrucat nu fusesera cuprinse in proiect amenajarile de intersectii cu Drumul Boilor si alte drumuri judetene, iar acestea reprezinta lucrari complementare.

De altfel, inca din iulie s-a atins plafonul privind sumele alocate pentru Centura de Sud Timisoara, in conditiile in care deja era deschis santierul, iar solutia legata de intersectia soselei cu Drumul Boilor a fost batuta in cuie dupa acest moment.

CITESTE SI: Jumatate de an de santier pe Centura de Sud la Timisoara. Executia lucrarii se apropie de 15%. Foto si video 

Astfel, pentru ca aceasta conexiune sa fie realizata, Primaria Timisoara trebuie sa acopere cheltuiala, pe banii timisorenilor. Aceasta decizie a fost luata in urma unei intalniri intre reprezentantii municipalitatii si cei ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care realizeaza drumul, in cea mai mare parte cu fonduri europene.

Nicolae Robu anunta inca de pe atunci ca suma necesara realizarii giratiei urmeaza sa fie calculata si cuprinsa intr-un nou document. Acesta, insa, nu a fost intocmit nici pana acum, lucru anuntat de presedintele ales al CJT. Alin Nica s-a intalnit cu reprezentantii DRDP Timisoara si a fost pe santierul Centurii de Sud.

Directorul regional DRDP Timisoara, Horatiu Simion, m-a informat ca sunt executate lucrari intr-un procent de 15% din total, insa noile intersectii, atat cu “Drumul Boilor”, cu drumurile judetene si cu drumurile comunale vor necesita modificari de cantitati si valori. Aceste modificari trebuie trecute intr-un act aditional la contractul initial, fapt care inseamna ca se vor produce unele intarzieri in executie.
Dupa investire, voi face demersurile necesare pentru a rezolva problema cu intersectiile cu drumurile judetene, astfel incat lucrarea la centura de sud a Timisoarei sa nu mai fie ingreunata de chestiuni birocratice si lipsa de comunicare dintre institutiile implicate in realizarea proiectului„, spunea Alin Nica, presedintele ales al Consiliului Judetean Timis.

Seful DRDP Timisoara, Horatiu Simion, si-a exprimat speranta ca pana de Craciun sa se ajunga cu lucrarile la aproape un sfert din realizarea Variantei de Ocolire Sud Timisoara.

In zona localitatii Utvin s-a facut primul strat de fundatie, pe unele sectoare fiind așternuta și piatra sparta, care se va proteja, odata cu venirea iernii, cu un prim strat de asfalt. in perioada de iarna nu se poate lucra la terasamente, dar vor continua lucrarile la structurile podurilor și la podete, precum și la etapele necesare pentru relocarea utilitatilor. Stadiul actual al lucrarii este de 15% și speram ca pana la finele anului sa ne apropiem de 25%”, a precizat Horatiu Simion, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

 

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...