Noutati :

S-a turnat primul strat de asfalt pe bulevardul Sudului, la Timisoara. Video

22 octombrie, 2020 - 11:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
10

TIMISOARA. Avanseaza lucrarile pe unul dintre cele mai mari santiere din oras, pe Bulevardul Sudului. Muncitorii au finalizat lucrarile la retelele de utilitati inca de acum cateva zile, iar acum au trecut la asfaltare.

CITESTE SI: Timisoara, in SCENARIUL ROSU. In cateva ore trecem de 3 la mie rata de infectare cu COVID. Anuntul prefectului de Timis

https://www.facebook.com/172674319443777/videos/339278627376122

Reprezentantii primariei sustineau acum o luna ca lucrarile sunt in grafic, iar la inceputul iernii soferii vor circula din nou pe aici, fara restrictii. Acum, termenul s-a mutat…

DA, E ADEVĂRAT, IERI S-A TURNAT LA GREU PRIMUL STRAT DE ASFALT PE BD. SUDULUI, AȘA CUM AM ANUNȚAT CĂ O SĂ SE ÎNTÂMPLE!
În curând, nu vom mai vedea nici urmă de noroi pe acest șantier! Este cea mai radicală lucrare din toate pe care le-am avut la străzi în acești 8 ani, ea prinzând, “peste noapte”, putem spune, absolut întreg spațiul dintre cele două rânduri de blocuri, pe toată lungimea bulevardului, precum și toate rețelele de utilități din subteran! Până acum s-a lucrat exemplar! Într-un timp cu adevărat record -cam jumătate din timpul contractual!- s-a ajuns la ceea ce se poate vedea! Bravo, firmei Porr, o firmă cum ar fi bine să existe cât mai multe! … acest bulevard, Bd. Sudului, va fi unul dintre cele mai frumoase din oraș și… să nu mai vorbim de funcționalitatea sa!„, a scris primarul in functie Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Va reamintim, Bulevardul Sudului a intrat in reabilitare la inceputul lunii iulie. Va fi extins la 4 benzi de circulatie, intre bulevardul Rebreanu si fosta strada Lidia, iar pe marginea soselei vor fi facute parcari si trotuare, dar si piste de biciclete.
aloarea totala a investitiei in modernizarea bulevardului Sudului se ridica la peste 2 milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Da, gunoiul vopsit mai da ultimele tunuri inainte sa zboare din primarie.
  De lucrarile de pe Alexandru Grigorescu, unde e santierul gol de vreo luna nu zice nimic, nu? A spart drumul si a abandonat santierul daca tot a pierdut alegerile.
  Sa isi faca mai asfalteze inca o data drumul spe casa microbu, ca drumul spre Popa Sapca are asfalt nou.
  Drum bun, cale batuta…
  Si pentru prostacii care mai au tupeul sa spuna „da macar a facut ceva” uitati rezultatele financiare ale Primariei sub faraonul microbu in 2019.

  Timișoara
  venituri totale – 809,1 milioane lei
  venituri proprii – 670,7 milioane lei

  Cheltuieli totale – 818,7 milioane lei
  cheltuieli de personal – 197,6 milioane lei
  asistență socială – 35,8 milioane lei
  fonduri europene – 1,9 milioane lei
  investiții – 90,7 milioane lei
  învățământ – 68,1 milioane lei
  sănătate – 70,5 milioane lei
  cultură, recreere și religie – 114,7 milioane lei

  Comparati cu Arad, Oradea, Resita sau Cluj care au tot administratii liberale si vedeti de ce a pierdut alegerile circarul din Bogsig.

  Arad
  Venituri totale – 365,9 milioane lei
  venituri proprii – 314 milioane lei.

  Cheltuieli totale – 474 milioane lei
  cheltuieli de personal 80,97 milioane lei
  asistență socială – 18,4 milioane lei
  fonduri UE – 15,5 milioane lei
  investiții – 77,8 milione lei
  învățământ – 48,4 milioane lei
  sănătate 11,3 milioane lei
  cultură, recreere și religie – 87,6 milioane lei.

  Oradea
  venituri totale – 531,4 milioane lei
  venituri proprii – 410,9 milioane lei

  Cheltuieli totale – 525,7 milioane lei
  cheltuieli de personal – 64,4 milioane lei
  asistență socială – 23,7 milioane lei
  fonduri europene – 46,5 milioane lei
  investiții – 83,2 milioane lei
  învățământ – 34 milioane lei
  sănătate – 34,6 milioane lei
  cultură, recreere și religie – 32,9 milioane lei

  Reșița
  venituri totale – 141,3 milioane lei
  venituri proprii – 87 milioane lei

  Cheltuieli totale – 142,3 milioane lei
  cheltuieli de personal – 38,6 milioane lei
  asistență socială – 10,9 milioane lei
  fonduri europene – 11,8 milioane lei
  investiții – 19,2 milioane lei
  învățământ – 9 milioane lei
  sănătate – 3,5 milioane lei
  cultură, recreere și religie – 13,7 milioane lei

  Cluj – Napoca
  venituri totale – 924,7 milioane lei
  venituri proprii – 706,9 milioane lei

  Cheltuieli totale – 978,1 milioane lei
  cheltuieli de personal – 184,1 milioane lei
  asistență socială – 90 milioane lei
  fonduri europene – 197 milioane lei
  investiții – 109,4 milioane lei
  învățământ – 116,5 milioane lei
  sănătate – 49,5 milioane lei
  cultură, recreere și religie – 44 milioane lei

  • de fapt numele strazii e Grigore Alexandrescu, dar santierul abandonat persista

 2. Pariu ca anul viitor bulevardul sudului va întra în carpelile din cauza lucrărilor bine realizate?

 3. In ce calitate vorbeste despre santierele din oras?

 4. “Până acum s-a lucrat exemplar!”…în două luni ne-au rupt țeava de apă de 6ori,ne-au tăiat copaci vechi de 40 de ani si ne-au furat puținul spațiu verde pe care l-am avut.Toată ziua respirăm praful ridicat de utilaje si de miile de masini care trec cu viteză prin săpături.Praful din casă îl stergem de 3-4ori/zi tot degeaba.Copiii si bătrânii sunt vesnic bolnavi si tusesc.Unii copaci i-au mutat în batjocură si s-au uscat toți.Plus că “soferii” mioritici nu au uitat vechile obiceiuri din satele de unde au emigrat si claxonează îndrăciți 24h/24h mai ales dimineața si seara când stau în coloane kilometrice.Nu ajung zgomotele repetitive de la utilaje .Cei care vin din tura de noapte ,sau copiii,nu se pot odihni .O strategie “mirifică”să spargi mai multe artere cheie simultan si să blochezi tot orasul.Nu avem centură dar voi faceți 4 benzi într-un cartier de oameni săraci ca să poată trece cu 100km/h hoții înstăriți din cartierele de vile.Noaptea e beznă totală si risti să-ți rupi gâtul în gropile si sanțurile semnalizate slab sau deloc.În 3luni nu ați fost capabili să terminați 300m pe Bd.Sudului si mai si spuneți că “s-a lucrat exemplar”.Au fost zile când erau doar 2-3muncitori pe tot santierul fiindcă sunt puțini si îi tot plimbați de la o lucrare la alta.Vă doresc să “trăiți bine”si să respirați acelasi aer ca si noi,cei din blocurile gri.Mult Covid,cancere pulmonare si “odihnă plăcută”vă doresc, la fel ca noi ,muritorii de rând!

  • Bai frustratule,tu stii ce inseamna sa modernizezi o strada?Chiar au lucrat foarte bine oamenii aia acolo.Toti idiotii isi dau cu parerea despre lucrul facut de altii,dar ei nu isi fac treaba pentru care sunt platiti.Ai dracu de bagatori in seama.

  • Da…mai bine lăsăm modernizarea străzilor deoparte ca nu cumva să deranjăm copiii și bătrânii, vezi doamne, de parcă utilajele ar sta acolo o veșnicie, sau ar rămâne acolo cum spune mitul despre macaraua din Caracal. Nu se poate oameni buni să existe câstiguri fără un minim de pierderi. Cum se odihnea lumea mai acum 5 sau 10 ani, nu era trafic, nu era gălăgie ? Cred ca mai bine rămânem la betoanele lui Ciuhandu și la conductele metalice montate de Tata Lae.

 5. Pentru papagalu vopsit , am urmarit comentariile tale si esti cel mai mare papagal vopsit ce la cunoscut online-ul timisorean , nu degeaba te auto-intitulezi asa. Spirit sovietic , cu obraz de tabla !

 6. Prin numele tau ai vrut sa fi ironic cu Nicolae Robu , dar ti-ai botezat felul de a fi fara sa iti dai seama . Trece vremea si va vedea toata lumea cum ai stat cu ciocul’ de papagal vopsit in tastatura.

  • Ia zi postac maroniu, ce nu e adevarat? Ca Timisoara a atras fonduri europene de sub 400.000 euro pe cand Clujul a atras peste 40 milioane?
   Resita, oras cu 150 milioane lei buget in 2019 a atras fonduri europene de 12 milioane lei pe cand Timisoara nu a fost in stare sa cheltuie nici macar 2.
   Astea sunt rezultatele lasate in urma de primatul din Bogsig cu microviziunea lui si cu 0 proiecte europene incepute si finalizate timp de 2 mandate.
   Pot latra postacii penelisti cat vor, rezultatele si cifrele seci raman scrise si nu le poate contesta nimeni.