Noutati :

S-a transat problema sediului Filarmonicii Banatul! Guvernul a trecut sala Capitol in patrimoniul Consiliului Local Timisoara

7 septembrie, 2011 - 08:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Demersurile sustinute ale autoritatilor locale pentru revenirea sediului Filarmonicii din Timisoara in patrimoniul Consiliului Local au dat roade.

Astazi, Guvernul Romaniei a decis prin ordonanta de urgenta ca Sala Capitol unde au loc concertele sa se intoarca in proprietatea si administrarea Consiliului Local Timisoara. La fel si Gradina de Vara.

Practic, acestea trec din domeniul privat al statului in domeniul public al Consiliului Local Timisoara.

In ultimele luni s-a desfasurat o adevarata campanie de constientizare a rolului si importantei acestei institutii culturale care nu putea ramane in strada in urma unei alte decizii, aceea ca sediul sa fie trecut in subordinea RADEF. Interventiile repetate ale directorului Filarmonicii, Ioan Garboni, a presedintelui CJT Constantin Ostaficiuc si ale primarului Gheorghe Ciuhandu au avut ecou in randul membrilor Guvernului care s-au convins de necesitatea aceste masuri.

Colegii din Guvern au inteles ca Filarmonica este a Timisoarei, ca inseamna foarte mult pentru orasul nostru si ca investitiile care s-au facut in ultimii ani nu pot fi aruncate pe apa Sambetei, prin cedarea cladirii catre o societate. Timisoara este un oras cultural prin excelenta, iar Filarmonica din Timisoara depaseste cu mult cadrul local, putand fi considerata cea mai importanta institutie de cultura regionala„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc.

E o mare bucurie. Vestea am aflat-o de la presedintele Ostaficiuc. Vreau sa multumesc atat autoritatilor, cat si miilor de timisoreni care ne-au sustinut campania cu scrisori, luari de pozitie publice si ganduri bune. Noi suntem acum la Bucuresti unde Filarmonica Timisoara sustine un concert in cadrul Festivalului George Enescu„, a precizat pentru  www.opiniatimisoarei.ro si directorul Filarmonicii Ioan Garboni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...