S-a terminat iarna geroasa, de acum va veni primavara. Ursul nu si-a vazut umbra, la Timisoara!

TIMISOARA. Iarna aceasta a fost una grea, cu perioade lungi de temperaturi scazute, cu ger mult si cu zapada putina. An de an, in data de 2 februarie, ca sa afle daca-i gata iarna, batranii urmaresc cerul.

CITESTE SIFamilie disperata in Timis. Un tanar a disparut de mai bine de o luna si este de negasit 

Daca nu e soare, e de bine! Iar astazi soarele e fost scump la vedere! Meteorologii au anuntat o zi noroasa la Timisoara si in intreg judetul Timis.

Legenda spune ca in 2 februarie ursul iese din barlog sa faca putina miscare dupa iarna lunga in care a dormit si, daca e soare isi zareste umbra, se sperie si intra inapoi in vizuina, unde mai hiberneaza inca 40 de zile. Iar asta inseamna ca n-am scapat inca de iarna.

CITESTE SI: Timisoara, intre cele mai sigure orase din Romania. Pe ce loc e capitala Banatului?

Cum azi in Banat pe cer sunt nori, e limpede: ursul, de la Gradina Zoologica, n-a putut sa-si vada… umbra. Asadar, e de asteptat ca primavara sa-si intre cat mai grabnic in drepturi.

Crestinii sarbatoresc in 2 februarie Intampinarea Domnului sau Steretenia, denumita popular Ziua Ursului.

CITESTE SI: Se fac angajari la Primaria Timisoara. Vezi daca te incadrezi! 

La americanii nu ursul da verdictul in aceasta zi, ci cartita. In data de 2 februarie, peste ocean se sarbatoreste Ziua Cartitei. Aceasta este asteptata sa iasa din vizuina si sa prevesteasca venirea primaverii. De altfel, americanii au facut si un film celebru despre Ziua Cartitei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Eu stiu ca ursul hiberneaza in barlog, nu in vizuina cu vulpea

  2. BÂRLÓG, bârloguri, s. n. Vizuină de urs; p. gener. vizuină a oricăror animale sălbatice. ♦ Fig. Culcuș; locuință. – Din sl. brŭlogŭ.