Noutati :

S-a terminat cu plimbatul bolnavilor pe scari intr-una dintre cele mai importante clinici din Timisoara! Unde se vor face amenajari?

19 noiembrie, 2015 - 09:16 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Dupa ce reprezentantii Consiliului Local Timisoara au decis sa aloce suma necesara de bani pentru amenajarea unui lift pentru a usura munca personalului care transporta pacientii de la un etaj la altul la Clinica ORL, iata ca o alta clinica se afla in atentia alesilor locali.

Este vorba despre Clinica de Oncologie din Timisoara care, daca vor fi de acord consilierii locali, va avea un lift pentrru transportul pacientilor de la un etaj la altul. Proiectul va intra in dezbatere in cadrul Consiliului local Timisoara, vineri.

Datorita faptului ca imobilul in care functioneaza Clinica de Oncologie, avand o structura multietajata, transportul cu targa a pacientilor operati se face cu foarte mare dificultate datorita scarii interioare de dimensiuni inguste, se impune intervenţia pentru construirea si instalarea unui lift pentru transportul cu targa a pacientilor operati care la ora actuala se face cu mare dificultate. Aceste lucrari sunt necesare pentru respectarea cerintelor de autorizare si functionare a acestor unitati spitalicesti”, se arata in proiectul de hotarare.

Suma alocata pentru aceasta investitie este 1.412.347 lei cu tot cu TVA, iar banii provin de la bugetul local, iar lucrarile ar urma sa dureze cel mult sapte luni.

Clinica de Oncologie de la Timisoara a functionat ani buni intr-o cladire de pe bulevardul Mihai Viteazu din Timisoara, care i-a fost retrocedata lui Visinel Stanca, membru al unei familii de romi din oras. Ca sa functioneze aici, Primaria Timisoara a platit o chirie destul de mare proprietarului, insa la scurt timp dupa ce a fost investit in functia de primar al Timisoarei, Nicolae Robu a decis ca Primaria nu va mai plati chirie pentru aceasta cladire, preferand sa mute intreaga clinica.

Noul spatiu identificat de primar a fost internatul Colegiului Tehnic de Vest (Miu) de pe strada Victor Babes. Locatia se afla in vecinatatea imobilului de pe Mihai Viteazu si a fost amenajat intr-un timp record de aproape o luna. In data de 27 decembrie 2012, Clinica de Oncologie s-a mutat in casa noua si de atunci functioneaza in acel spatiu care inca mai necesita unele investitii.

Clinica de Oncologie de la Timisoara este una dintre cele mai importante, deoarece cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate (19,4%), dupa bolile cardiovasculare.

Judetul Timis este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta, numarul cazurilor nou aparute fiind in crestere (3.453 de cazuri nou aparute in 2014, comparativ cu 2.190 in 2008).

O lucrare asemanatoare, pentru instalarea unui ascensor, se va face si la Clinica ORL din centrul Timisoarei.

CITESTE SI: Gata cu plimbatul bolnavilor cu targa pe scari! La ce clinica importanta din Timisoara se fac amenajari?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Consider ca aceasta cladire nu se preteaza ptr activitatea de apital(cu paturi ptr bolnavi).

  2. pentru cei ce nu stiu ,in aceasta cladire a functionat pe vremuri fosta morga a orasului ,de aicea plecau carutele mortuare dupa cadavre in oras , erau depozitate in fel si chip