Noutati :

S-a stabilit planul de scolarizare pentru 2011-2012 in Timis! 4 scoli se comaseaza, iar una se desfiinteaza

21 decembrie, 2010 - 12:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

Inspectoratul Scolar Judetean Timis a prezentat cifrele din planul de scolarizare pentru anul urmator scolar. Sefii de la ISJ se asteapta ca incepand din ianuarie sau februarie 2011 sa faca o noua comasare a unor clase si sa disponibilizeze profesori.

In anul scolar 2011 – 2012, in judetul Timis vor functiona 335 de gradinite cu 879 de grupe si cu 20.899 locuri, in conditiile in care in acest an functioneaza 862 de grupe cu 21.053 de locuri. Doua gradinite au fost desfiintate. Este vorba despre cea de la Curtea (Gavojdia) si Gradinita PN 23 din Timisoara.

La clasele I – IV, pentru anul viitor scolar sunt aprobate 1.090 clase fata de 1.118 cate functioneaza in acest an.  Si la V- VIII scade numarul de clase de la 1.046 cate functioneaza in prezent, la 998.

Astfel, Scoala generala nr. 22 din Timisoara a fost preluata prin absorbtie de Liceul Grigore Moisil, Scoala generala nr. 29 va fi preluata de Grupul Scolar Auto, iar Scoala Generala nr. 15 va fi inchisa. „Nu le-am mai aprobat clasele I si a V-a din cauza numarului scazut de elevi, dar va continua sa functioneze inca trei ani cu actualele clase. Elevii au posibilitatea sa se inscrie la ce scoala vor ei”, a declarat Marin Popescu, inspectorul scolar general al judetului Timis.

Inca doua comasari s-au facut in judet. Este vorba despre scoala din Nerau care va functiona din anul scolar viitor la Teremia MAre si scoala de la Remetea Lunga, copiii de aici fiind transferati la Manastiur.

La liceu au fost aprobate 232 clase de a IX-a. „Remarcam un plus de 28 de clase fata de anul trecut”, a declarat Halasz Francisc, inspector scolar general adjunct. 91 de clase vor fi pe filiera teoretica, 124 pe filiera tehnologica, iar 17 pe filiera vocationala.

Nu a fost uitat nici invatamantul in limbile minoritatilor nationale. 6 clase sunt dedicate minoritatii germane, 4 celei maghiare, 2 sunt pentru sarbi si una pentru ucrainieni.

Sefii de la Inspectoratul Scolar Judetean se asteapta ca incepand de anul viitor sa fie nevoiti sa mai disponibilizeze din personal, iar din aceasta cauza sa mai comaseze unele clase. „In niciun caz nu vom mai angaja in invatamant”, a mai precizat Marin Popescu.

Ca o noutate, in anul scolar 2011 – 2012 vor fi infiintate 3 clase de mecanica – aeronave. „Vom dezvolta aceasta noua disciplina. Cei care se vor inscrie la aceste clase trebuie sa faca un an in plus la liceu care va fi un an de practica”, a subliniat seful ISJ.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...