Noutati :

S-a stabilit in ce conditii se pot cumpara apartamentele ANL din Timisoara. Vezi care sunt si de ce acte ai nevoie!

4 august, 2011 - 10:11 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. S-a stabilit care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca timisorenii care vor sa cumpere locuintele ANL de pe strada Ioachim Miloia. Consilierii locali au aprobat in urma cu mai bine de o saptamana regulamentul de vanzare a locuintelor ANL, referindu-se in prima faza la apartamentele din blocurile B1 si B2.

Astfel, cei ce doresc sa cumpere garsonierele sau apartamentele din blocul construit in anul 2003 trebuie sa plateasca pretul intreg, adica sa achite locuinta cu banii jos.

In plus, apartamentele se pot vinde titularilor contractelor de inchiriere numai la solicitarea acestora, dupa expirarea a minimum 1 an de inchiriere neintrerupta catre acelasi titular, fara ca vanzarea sa fie conditionata de varsta solicitantului.

Cererea de cumparare, intocmita in forma olografa de catre titularul contractului de inchiriere, se va depune la Serviciul Centrul de Consiliere Cetateni, Camera 12, ghiseul 9 sau 10, impreuna cu documentele: contractul de inchiriere, cu viza de prelungire pe anul  2011 – in original; chitanta de achitare a chiriei la zi – in copie, adeverinta de la Asociatia de locatari din care sa rezulte ca locuieste efectiv in apartament si este cu cheltuielile de intretinere achitate la zi – in original; carte de identitate a titularului de contract si/sau sotiei, sotului si dupa caz a copiilor majori (sau pentru copii care detin C.I.) – in copie; certificate nastere ale copiilor minori – in copie; certificat de casatorie (dupa caz) – in copie; sentinta de divort (dupa caz) – in copie; in cazul persoanelor aflate in intretinere se va prezenta sentinta/decizia de incredintare – in copie; declaratii notariale ale titularului de contract si dupa caz a sotului/sotiei, precum si a altor persoane aflate in intretinerea titularului de contract, membrii ai familiei acestuia, din care sa rezulte ca nu detin o alta locuinta in proprietate, inclusiv casa de vacanta; adeverinte cu venitul brut, pentru titularul contractului de inchiriere si membrii familiei acestuia care sunt inscrisi in contractul de inchiriere (dupa caz sot/sotie/copii/ sau alte persoane aflate in intretinere).

Mai mult decat atat, pentru persoanele care cumuleaza venituri sau care realizeaza venituri din profesii liberale, se va prezenta dovada pentru veniturile realizate eliberata de catre Administratia Finantelor Publice, iar, dupa caz, ar putea fi necesare alte acte pe care titularul contractului le considera necesare in dovedirea conditiilor de eligibilitate la vanzarea locuintei A.N.L.

Dupa ce reprezentantii primariei vor analiza dosarul, titularul de contract va fi instiintat in scris, pentru a i se comunica daca este eligibil/neeligibil pentru a se proceda la vanzarea catre acesta a locuintei. Dupa aceasta etapa, cei care vor sa cumpere locuintele trebuie sa se prezinte, in cadrul programului cu publicul, la Directia Patrimoniu – Biroul Administrare Imobile – camera 223, pentru a se exprima asupra modului de plata a locuintei si in vederea perfectarii contractului de vanzare-cumparare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...