Opinia Timisoarei

S-a semnat contractul pentru primul stadion ce se va ridica la Timisoara in ultimii 60 de ani. Trebuie sa fie gata in 2027. Foto

TIMISOARA. S-a semnat contractul pentru stadionul pe structura metalica, de 9.500 de locuri, ce urmeaza sa fie ridicat in zona Buziasului din Timisoara.

CITESTE SI: Se intoarce autobuzul cu etaj al Flight Festival. Descopera Timisoara si povestile ei in plimbari pline de surprize, ziua si noaptea. Vezi programul 

Anuntul a fost facut de viceprimarul Cosmin Tabara, luni dupa-amiaza. Valoarea la care a fost adjudecat contractul este de peste 115 milioane de lei, cu TVA, adica aproape 24 de milioane de euro.

Este o zi speciala pentru Timișoara! Am ajuns în ziua în care s-a semnat contractul cu societatea desemnata în urma licitației organizate pentru construcția stadionului de minim 9.500 locuri, cunoscut drept stadionul „Lego”. Contractul va fi înaintat spre dl primar, urmând ca în scurt timp sa fie dat Ordinul de începere a lucrarilor de proiectare în prima faza, apoi de execuție.
Proiectare-avizare-autorizare-execuție. Acesta este parcursul din urmatoarele luni, dar în cel mai scurt timp este important sa fim la execuție. Aici mizez și pe instituțiile avizatoare sa soluționeze cu celeritate, în limitele legii, solicitarile noastre.
Acest stadion se adreseaza sportului, dar deopotriva este destinat și tinerilor. Pe lânga evenimente sportive aici se vor organiza concerte, spectacole și alte evenimente pentru timișoreni. Este un prim pas în realizarea unui stadion, dupa 60 ani în Timișoara„, a anuntat Cosmin Tabara, viceprimarul Timisoarei.

Va reamintim ca in luna decembrie a anului 2021, Primaria Timisoara lansa prima licitatie pentru construirea stadionului pe structura metalica din zona Buziasului. In februarie 2022, la termenul limita de depunere a ofertelor insa avea sa anuleze procedura intrucat firmele interesate n-au depus toate documentele necesare conform fisei din SICAP pentru validarea pretului final.

Dupa aceasta ratare, administratia Fritz a crescut suma, de la 73.366.993 lei fara TVA la 92.326.458 lei fara TVA, adica de la aproximativ 17 milioane de euro cu TVA la aproape 22 de milioane de euro cu TVA, si a lansat o noua licitatie, in mai, pentru gasirea unui constructor.

La aceasta procedura niciuna dintre cele 11 firme nu a depus o oferta, motivele fiind legate de pretul variabil al materialelor de constructii, de lipsa unora dintre ele din pricina razboiului din Ucraina sau evolutia economiei mondiale, dupa cum anunta la acea vreme viceprimarul Cosmin Tabara.

Apoi Primaria a lansat o a treia licitatie pentru construirea acestui stadion, pentru care primele planuri au fost facute inca din 2018.

Conform planurilor, stadionul e prevazut sa ocupe o suprafata de peste 9000 de mp . De asemenea, langa stadion urmeaza sa fie amenajat un parc cu loc de joaca si o parcare.

Acesta va avea fundatia din beton si structura metalica si va fi de categoria 4, in conformitate cu cerintele UEFA si IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri usoare din materiale compozite, pentru a obtine o iluminare naturala datorita proprietatilor specifice membranei.

Ar trebui sa fie gata in 3 ani si 3 luni de la momentul ordinului de incepere a lucrarilor.

Se cauta si diriginte de santier

De asemenea, municipalitatea a demarat in luna aprilie a acestui an o noua licitatie pentru gasirea unui diriginte de santier.

La termenul limita, au fost depuse 7 oferte pentru dirigentia de santier, iar acestea urmeaza sa fie evaluate. Firmele interesate sunt Sialco, Management Assess, STD Engeneering Solutions, Corby Solutions, Braytim, Subcontrol si GHALLARD SYS.

 

Exit mobile version