Noutati :

S-a semnat contractul. Incepe maturatul strazilor la Timisoara inainte de Pasti. Angajamentul firmei care se va ocupa de curatenia orasului

11 februarie, 2019 - 02:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Desi in urma cu cateva zile primarul Nicolae Robu anunta ca spera ca de saptamana aceasta sa inceapa curatenia stradala la Timisoara, luni, in ziua semnarii contractului intre Primarie si firma castigatoare, Brantner Servicii Ecologice SRL a anuntat ca abia inaintea sarbatorilor de Pasti va incepe, efectiv, munca in teren.

CITESTE SI: Inca 3 luni nu se va da cu matura pe strazile din Timisoara? De cand si cum va face luna si bec cele 1227 de strazi firma de curatenie care a castigat licitatia 

CITESTE SI: Doua strazi nou-noute se construiesc in centru, la Timisoara. Cum vor usura traficul intr-una dintre cele mai aglomerate zone 

„Conform contractului, avem termen de mobilizare de 90 de zile. Noi stim ca este o problema, ca nu exista in prezent o curatenie cum trebuie. Noi incercam tot ce putem si incercam sa intram cu o parte inainte de Paste. Nu am un termen fix, pentru ca trebuie sa deschidem punct de lucru, autorizatie de mediu. Sunt termene legale, dar lucram deja. Am comandat deja niste utilaje… Criza de forta de munca este nu numai in Timisoara, dar daca vorbim de 286 de oameni, vom vedea, in functie de ordinul lunar pe care il primim de la Primarie. Noi incepem etapizat. Incercam, inainte de Paste, daca avem 50-60 de oameni, sa incepem. Am comandat utilaje. Este vorba despre 1.128 de milioane de euro, utilaje noi, niciun second gand. Nu gasim pe piata, si nu lucram momentan in Timisoara, deci oriunde intram, cumparam utilaje noi. Suntem deja in discutii privind angajarile”, a spus David Alexander Zeininger, CEO Brantner Servicii Ecologice SRL.

Angajatii Brantner Servicii Ecologice vor actiona pe toate cele 1227 de strazi ale orasului, pe trotuare, alei, parcari, statii STPT, pasaje, poduri, pasarele si zone pietonale. Vor curata carosabilul, malurile canalului Bega, pistele de biciclete si pietele volante, dar si rigolele.

„Acordul cadru are ca obiect delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare stradala, durata este de 48 de luni, incepand de azi. Valoarea serviciului este de 72.783.988, 71 lei fara TVA.

Contractele subsecvente vor avea ca obiect delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare pe cate un an. Valoarea unui contract va fi de peste 18 milioane, fara TVA. Firma are sediul principal in Cluj Napoca, este o firma austriaca, cu puncte de lucru in Cluj, Drobeta Turnu Severin, Resita.

Salubrizarea se va efectua pe 1227 de strazi, conform nomenlcatorului stradal. S-au solicitat la licitatie, si firma indeplineste solicitarea, 15 uitilaje. Sunt 12 bucati automaturatoare cu norma de poluare euro 6, 9 maturatoare electrice, 7 autocisterne, 1 autocisterma cu spalator, toate cu norma euro 6. Personalulu se ridica la 296 angajati, dintre care 285 muncitori. Pe strazile din zona centrala si pietonala, activitatea se va desfasura in zilele lucratoare si nelucratoare, in schimburile 1, 2 si 3. Toate utilajele vor fi urmarita prin sistem GPS, in timp real”, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

De asemenea, angajatii companiei vor folosi maturi de nuiele sau de plastic, perii, aspiratoare stradale purtate etc., iar in urma acestor activitati carosabilul, rigola carosabilului si suprafata trotuarelor trebuie sa ramana curate, fara praf, nisip sau alte deseuri. Acestia vor spala carosabilul si trotuarele, vor curata vegetatia crescuta spontan in trotuare si la limita bordurilor, vor aduna deseurile stradale: hartii, pungi, cutii, sticle din plastic, obiecte de dimensiuni mici si medii aruncate/abandonate pe strada/trotuar, resturi vegetale, deseurile rezultate din maturatul propriu-zis, in saci de plastic sau in europubele, eurocontainere. Tot angajatii societatii de salubrizare vor strange in gramezi noroiul, nisipul, pamantul sau praful rezultat din razuire, iar toate deseurile vor fi si transportate in aceeasi zi. Au si misiunea de a goli cosurile stradale in saci de plastic sau europubele, sa le spele macar o data pe luna si sa inlocuiasca toate cosurile degradate.

Gunoaiele vor fi transportate fie la Statia de sortare deseuri din Timisoara, fie, dupa caz, la deponeul de la Ghizela, cu achitarea tarifelor stabilite de ADID.

Inspectia curateniei se va face zilnic, iar firma trebuie sa puna la dispozitie 2 masini cu care sa se faca verificarile in teren de catre reprezentantii Primariei.

Daca nu-si face treaba, firma de curatenie va putea fi sanctionata. Mai intai nu i se va plati suprafata stradala care nu a fost maturata, apoi se va trece la sanctiuni suplimentare, respectiv penalitati lunare.

Daca 3 luni la rand situatia se repeta, Primaria poate rupe contractul fara alte formalitati si organizeaza o noua licitatie, firma clujeana avand obligatia sa mai asigure curatenia stradala pana la desemnarea unui nou operator. Mai mult, nu va avea voie nici sa participe la noua licitatie pentru incredintarea serviciului de salubritate.

Pana cand firma isi va organiza activitatea, la Timisoara curatenia stradala va continua sa fie facuta de Horticultura.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da, probabil la Pastile cailor…..pana atunci, suntem in continuare condamnati la mizerie crancena.
    ROBU, AI DISTRUS ACEST ORAS, NE AI ADUS LA DISPERARE!

  2. În Timișoara,nu se găsea o firmă ?.

  3. De zapada si polei nici un cuvint si De Ce o firma din CJ ce astia din Banat nu pot sa lucreze la acelasi pret?