Noutati :

S-a schimbat schimbarea. Terasele nu se mai inchid la ora 23.00 la Timisoara, a decis Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis

2 august, 2020 - 06:13 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Asa cum anuntase in urma cu cateva ore, primarul Nicolae Robu a cerut revizuirea deciziei de sambata a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis si eliminarea limitarii programului de functionare pentru terase pana la orele 23.00 in Timisoara.

Aceasta dupa ce edilul a scris pe Facebook ca a fost indus in eroare, ca a crezut ca e vorba de o decizie nationala, si nu de o recomandare, dupa ce in spatiul public au aparut vii comentarii legate de hotararea luata sambata de Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis care introducea obligativitiatea purtarii mastii de protectie in unele spatii publice in aer liber, mai putin in centrul istoric al Timisoarei, respectiv inchiderea teraselor la 23.00.

Cu alte cuvinte, oamenii vor putea sta la terase pana la ora 1.00.

CITESTE SI: Nicolae Robu vrea ca terasele sa fie deschise si dupa ora 23.00 la Timisoara. ‘Voi cere revenirea asupra deciziei’ 

CITESTE SI: Scandal monstru in Piata Victoriei, la Timisoara. Interventie in forta a politistilor si jandarmilor. Video

Astfel, duminica dupa-amiaza membrii Comitetului s-au intrunit rapid si au schimbat hotararea. Au eliminat ora limita pentru functionarea teraselor si au introdus o noua exceptie de la purtarea mastii de protectie, pentru copiii in varsta de pana la 16 ani din locurile de joaca. De asemenea, vor ramane deschise targurile, oboarele, pietele de vechituri cu acces controlat unde se pastreaza distanta de 2 metri intre standurile de vanzare si unde nu e inghesuiala, mai precis, numarul persoanelor participante sa nu depaseasca a zecea parte din suprafata locului.

Iata textul hotararii luate duminica de Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis!

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe comerciale, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.
Art. 2. Se exceptează de la aceste măsuri copiii cu vârsta până la 16 ani din locurile de joacă, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport .
Art. 3. (1)Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.
(2) Operatorii economici care organizează/desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
Art. 4.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor și a piețelor de vechituri la care accesul nu este controlabil și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafața în metri pătrați pe care se desfățoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piața comercială, până la încetarea stării de alertă;
(2) Se exceptează de la art. 4 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.
Art. 5. Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimentul, cu excepția prevăzută la art. 2.
Art. 6 Se interzice funcționarea spațiilor destinate jocurilor de noroc de jocuri de noroc în intervalul orar 23.00-6.00.
Art. 7 Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică județului Timiș și celelalte instituții cu atribuții de control, conform competențelor legale.
Art. 8.(1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare.
(2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.
(3) Prevederile Hotărârii devin obligatorii pe perioada stării de alertă, începând cu data de 2 august 2020, ora 19,00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. La târg si obor am priceput cum este, că nu avem in Timișoara (avem ocico,avem piață…). Dar cum facem cand mergem la bâlci? Greu era de adaptat textul de la București?

  • 😀🙈

 2. Si care sunt zonele „de promenada” definite de Primarie si/sau DJSU?…

 3. ” S-a schimbat schimbarea „😀😀😀

 4. De unde se vede cum se iau deciziile de celebrul nostru edil, care se razgandeste de la o zi la alta, ca asa ne-a obisnuit. Doar are dreptul sa faca ce vrea pe banii nostri. Nu???

 5. Stati linistiti..ca aceasta schimbare a schimbarii e facuta in scop electoral,ca sa prinda la tinerii petrecareti.In traducere,stie ca se apropie alegerile si pe langa informarile disperate postate pe facebook despre cate „fapte nu vorbe” a facut,asta a picat la tanc si se foloseste din plin de ea pentru ca mintile mai sarace cu duhul sa zica:”bravo domn primar,va multumim ca ne-ati mai dat doua ore in plus la frecat menta pe corso.Aveti votul nostru.”

 6. doresc sa adresez o intrebare comitetului judetean pentru situatii de urgenta si anume de ce intr-o piata agroalimentara din timis
  un srl ,pfa si ale forme juridice care comercializeaza rosii,varza etc are voie sa isi desfasoare activitatea si un srl,pfa care vinde articole de uz casnic,haine etc adica produse noi nu poate sa isi desfasoare activitatea mentionez ca aceste piete sunt mixte si ca pana saptamana trecuta nu a fost nici o problema doar ca am impresia ca cei de la comitetul judetean au aceeasi problema ca si cu zona metropolitana legea spune una si noi facem alta dar sper ca se va reveni asupra acestei situatii si cel putin in pietele unde sunt conditiile cerute de lege spatiul necesar etc ce prevede legea sa se deschida pietele pt.ca mi se pare aberant ca un srl care vinde rosii sa functioneze si un srl care vinde haine sa stea inchis .nici o logica

 7. de exemplu piata deta, lovrin si altele de marimea lor unde suprafata este foarte mare si se pot lua toate masurile impuse si totusi sunt inchise de ce?comitetul judetean pentru situatii de urgenta va rog sa analizati aceasta situatie sau vom putea merge in aceste piete cand incepe campania electorala atunci intrunesc conditiile de distantare?