Noutati :

S-a schimbat legea armelor si munitiilor! Vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a avea un pistol!

27 iulie, 2011 - 06:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Legea armelor si munitiilor a fost modificata. incepand cu miercurea aceasta, persoanele care vor sa isi cumpere o arma de foc vor fi nevoite sa respecte conditii mult mai stricte.

Legea care modifica regimul armelor si munitiilor a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei si va intra in vigoare in 30 de zile.

In primul rand au fost incriminate ca infractiuni traficul ilicit si fabricarea ilicita de arme si munitii. A fost introdus conceptul de „valabilitate al permisului de arma” ceea ce inseamna ca periodic se vor face evaluari pentru a-l reinnoi. O alta modificare importanta se refera la conditiile de acordare a dreptului de detinere, port si folosire a armelor cu gaze, categorie care va fi supusa si ea regimului autorizarii similar armelor letale. Nici cele neletale de autoaparare cu bila de cauciuc sau cele de paint-ball nu scapa de modificari. Va fi nevoie de un permis similar celui pentru armele letale si pentru cele de agrement.

In noua lege a fost introdusa si notiunea de „arma de foc”, iar folosirea unei asemenea arme va fi urmarita sistematic de la fabricant la cumparator. A fost introdus si conceptul de „valabilitate a permisului de arma” ceea ce inseamna ca periodic se vor face evaluari.

Pasaportul emis pana acum la cerere si cu care se putea circula in spatiul UE cu o arma va trebui sa aiba de acum si o aprobare a tarii destinatare. Se desfiinteaza autoritatea nationala pentru omologarea armelor si munitiilor si vor aparea certificatele periodice de inspectie tehnica a armelor facute de armurieri autorizati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...