Noutati :

S-a pus sechestru pe o casa a fostului primar Gheorghe Ciuhandu si au fost blocate conturile secretarului Primariei Timisoara Ioan Cojocari! Cati bani avea in ele?

14 septembrie, 2015 - 02:41 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
5

TIMISOARA. Pentru recuperarea prejudiciului in dosarul finantarii ilegale a clubului Poli Timisoara de catre municipalitate, procurorii DNA au luat masuri impotriva fostului primar Gheorghe Ciuhandu si a secretarului Primariei Timisoara Ioan Cojocari, urmariti penal in acest caz.

Astfel, anchetatorii au decis sa puna sechestru pe o casa apartinand fostului edil si i-au blocat conturile secretarului. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Ioan Cojocari avea in banci: 81.548 de euro, 113.156 de lei si 8.270 de dolari.

DNA Timisoara i-a instiintat in aceasta dimineata pe Gheorghe Ciuhandu si pe Ioan Cojocari ca sunt pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu.

Potrivit anchetatorilor anticoruptie, in cursul anului 2008, Gheorghe Ciuhandu, la acea data primar al Municipiului Timisoara si Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timisoara, uzand de prerogativele conferite de functiile ce le indeplineau, au incalcat legea ce reglementeaza posibilitatea acordarii de sume de la bugetul Consiliului Local Timisoara in contul S.C. POLITEHNICA TIMISOARA S.A. (fosta S.C. FOTBAL CLUB TIMIsOARA S.A., fosta S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), si ulterior au semnat impreuna cu Delia-Ileana Dumitru, consilier juridic, si cu alte persoane din cadrul Primariei Timisoara, documentul intitulat „Contract de asociere” in baza caruia era alocata anual, pe o perioada de 3 ani, suma de 9.000.000 lei anual, „pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica stiinta Timisoara”.

Potrivit Legii sponsorizarii, acordarea unei sume de bani unei persoane juridice de drept privat ce are scop lucrativ si urmareste obtinerea unui profit nu se putea efectua cu titlu de sponsorizare.
Pentru a da o forma aparenta de legalitate intentiei de acordare a unor sume de bani echipei de fotbal Politehnica 1921 Stiinta Timisoara (denumirea din acel moment a entitatii sportive) s-a procedat la aplicarea in mod nelegal, indirect, a Legii educatiei fizice si sportului, nr. 69/2000 si a normelor de aplicare ale acesteia, in scopul mascarii nelegalitatii acordarii unei finantari nerambursabile aceluiasi club sportiv.

Acordarea unor sume de bani in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011 din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. POLITEHNICA TIMISOARA S.A. (fosta S.C. FOTBAL CLUB TIMISOARA S.A., fosta S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A.), sume acordate cu incalcarea principiului oportunitatii ce guverneaza derularea si functionarea activitatilor circumscrise normelor dreptului administrativ, nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul S.C. POLITEHNICA 1921 STIINTA TIMISOARA & INVEST S.A., finantarea fiind astfel ilegala.

Camera de Conturi a Judetului Timis, cu ocazia indeplinirii misiunii de audit financiar, a constatat ilegalitatile ce au fost notate intr-un raport al Curtii de Conturi, prin care s-a imputat persoanelor responsabile suma de 27.100.000 lei.

Primaria Timisoara a formulat contestatie fata de raportul Curtii de Conturi a Romaniei, dar aceasta a fost respinsa, decizia Curtii de Apel Timisoara ramanand definitiva.

In vederea recuperarii prejudiciului, in cauza s-a dispus masura sechestrului asigurator asupra unui imobil apartinand lui Gheorghe Ciuhandu si asupra conturilor bancare apartinand lui Ioan Cojocari, pana la concurenta sumei de 27.100.000 lei, reprezentand valoarea prejudiciului.

In dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Gheorghe Ciuhandu va fi audiat miercuri de catre procurorii anticoruptie in acest dosar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Toti care au fost la conducerea primariei dupa 90 au fost niste hoti.
  Verificati sa vedeti ce averi impresionante detin:terenuri,bani in conturi,masini de lux.
  Dintr-un salar de primar sau o functie impresionanta de conducere nu reusesti in Romania intr-o viata sa strangi asemenea sume fabuloase….
  As dori ca DNA-ul sa ancheteze toata perioada respectiva…si sa ii verificie pe toti care au fost la conducere…De ex in Timisoara:Centrul cumparat de tigani cu sume foarte mici si totusi…???De unde au atatia bani,proprietati,vile,masini de lux, cand ei nu au un contract de munca semnat la viata lor…???Lamuriti-ma si pe mine…+ alte proprietati cumparate pe bani de nimic …sau documente falsificate….
  Cunosc un caz real a Dl-ui Dan Ioan Sipos din Timisoara aflat in conducere in ani anteriori care a spus presei la vremea respectiva despre terenul de tenis:
  „Am autorizatie. Pentru gard. Acolo nu a fost niciodata gradina, a fost o casa care a luat foc.”
  Casa despre care se vorbeste ca a luat foc este a unei familii(total 4 baieti) fara parinti din care 2 membri cu probleme psihice cum a reusit sa confiste dreptul de proprietate si sa fure tot ce este acolo???….+ multe proprietati dobandite …..cazurile au aparut si in ziar insa s-a musamalizat totul!!!!S-au imbogatit…toti din conducerea primariei Timisoarei pe spatele statului roman in urma prejudiciilor aduse…!!!!!!!
  Sper ca intr-o zi sa se faca dreptate si sa li se confiste toate averile pentru care au nu au muncit …nu au facut nimic…!
  Daca as fi in conducerea Dna-ului as face ca Dna Laura Codruța Kövesi ,,Daca sunt 1000 de vinovati” 1000 arestam……..!!!!!Vreau asta sa se intample si in Timisoara si peste tot in tara …. sa le confiste averile astea lor impresionante…..tot!!!!!!

 2. Poate spun amândoi câți din banii lor Murdari au venit de la jegurile de țigani care au Murdărit centrul Timisoarei!?

 3. Asta e ….fleac!!!!!Cind vor fi luatzi la intrebari astia doi,ca au predat centrul istoric TZIGANILOR????Pentru asta,merita OCNA pe viatza!!!

 4. Cum își intitulase Ciuhandu vvolumul de „memorii”? Parcă „16 ani în slujba orașului” sau așa ceva. Ar fitrebuit să-i dfe un titlu corect: „16 ani în slujba mafiei imobiliare și clanurilor țigănești”. Sper ca DNA-ul să se aplece și asupra acestor probleme cauzate de îndelungata înfruptare din banii orașului ai primarului „sărac și cinstit”, locatar al unui apartament în bloc, ținut ca să se vadă existența lui peticită. Ciuhandu s-a folosit de Timișoara ca de o moștenire primită de la tac-su, făcând tot ce i-a plăcut cu acest oraș, vânzându-l bucată cu bucată. Cât despre Cojocari, un alt nemernic, uns cu toate alifiile posibile. Sper să ajungă amândoi după gratii, nu să rămână doar cu sechestru.

 5. Sunt multi angajati si ex angajati ai primariei care stiu atit de multe ,,nebunii si timpenii,, facute de tov. din discutie , incit nici nu va imaginati asa ceva . Totul este sa se vrea a afla despre ,,bunul mers al Primariei Timisoara,, , sa nu mai vb. despre cei de la servicii , cum ar fi patrimoniul si juridic …..