Opinia Timisoarei

S-a prelungit termenul de finalizare pentru Centura Sud Timisoara. Intersectia cu Drumul Boilor, inca fara autorizatie. Video

TIMISOARA. Prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, astfel ca lucrarea va fi gata in decembrie anul viitor.

Asta reiese din raspunsul dat de CNAIR unei solicitari in baza legii 544/2001 al liberului acces la informatiile publice, postat pe forumul de infrastructura peundemerg.ro.

Ultimul termen de finalizare a lucrarilor, aprobat de Beneficiarul CNAIR SA si de Inginerul Consultant este 25.03.2022. Prin ultimul Program de Lucrari transmis de Antreprenor, termenul estimat pentru finalizarea lucrarilor este decembrie 2022.

Intarzierile acumulate pana in prezent au fost cauzate de: solicitari ale autoritatilor locale, ale detinatorilor de utilitati de modificare a proiectului, reluarea procedurilor de avizare a noilor solutii, finalizarea cu intarziere a procedurii de expropriere, organizarea si mobilizarea Antreprenorului.

Clauzele contractuale prevad aplicarea de penalitati Antreprenorului pentru nerespectarea termenului de finalizare aprobat, precum si pentru nerespectarea Ordinului de mobilizare emis de Inginerul Consultant, pe baza unui Program de Lucrari emis de Antreprenor si aprobat de Inginerul Consultant. De asemenea, pe baza unor documente relevante, prezentate de Antreprenor conform clauzelor contractuale, Beneficiarul si Inginerul pot aproba o prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor.

Actiunile intreprinse de catre CNAIR pentru respectarea graficului de lucrari, precum si incadrarea in termenul contractual au fost cele pe care contractul le prevede, respectiv emiterea de revendicari pentru ritmul scazut al evolutiei in executia lucrarilor si nerespectarea programului de executie. In sedintele de progres de pana acum s-a atras atentia asupra mobilizarii insuficiente, care a condus inevitabil la un progres fizic al lucrarilor de numai 32% (in acest moment este de 36%, conform reprezentantilor DRDP Timisoara, n.r.)”, se arata in raspunsul reprezentantilor CNAIR dat in aceste zile.

CNAIR: Plata facturilor catre constructorii italieni e la zi

In aceeasi adresa Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizeaza ca ‘nu exista impedimente financiare care sa afecteze mobilizarea Antreprenorului si implicit progresul lucrarilor. Nu sunt inregistrate plati restante catre Antreprenor, toate certificatele de plata emise de catre Consultant fiind aprobate si platite conform termenelor contractuale„.

Intersectia cu Drumul Boilor, inca in aer

Reprezentantii CNAIR spun ca in privinta intersectiei cu Drumul Boilor, despre care fostul ministru al Transporturilor Catalin Drula sustinea ca este ‘ca si rezolvata’, lucrurile nu s-au miscat dincolo de aprobarea solutiei, si anume amenajarea unui sens giratoriu.

Fata de intreg traseul variantei de ocolire, in prezent a ramas de obtinut autorizatia de construire si efectuarea de exproprieri suplimentare doar in cazul intersectiei cu drumul de legatura dintre Calea Mosnitei si DC 149 (Drumul Boilor), la km 19+280, conform noii solutii aprobate, ca intersectie giratorie„, se mai arata in adresa CNAIR iscalita de directorul general Mariana Ionita.

Iata ultimele imagini de pe traseul Centurii de Sud Timisoara!

Exit mobile version