Noutati :

S-a picat si cu media 8.70 la admitere la Universitatea de Vest din Timisoara! Supriza candidatilor!

29 iulie, 2016 - 10:58 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Intr-o scadere accentuata a absolventilor de liceu, unii candidati, chiar si cu medii de 8 – 8.7 la admitere, n-au intrat la UVT. Tinerii au fost refuzati de la locurile bugetate sau chemati in sesiunea din toamna

Universitatea de Vest din Timisoara a instituit inca de anii trecuti un filtru in plus in procesul de admitere. Astfel, toate facultatile sale au prevazut in regulament cate o proba prin care sa realizeze o mai buna clasificare a celor admisi in primul an de studiu, in conditiile in care se doreste ca doar cei mai buni sa acceseze un loc bugetat, indiferent cat de mari sunt media si notele de la bacalaureat.

In aceasta situatie se afla cateva zeci de tineri inscrisi la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor, care au dat proba de admitere si au fost respinsi, chiar daca media de la bacalaureat si celelalte note le-ar fi permis accesul la facultate pe un loc bugetat. De asemenea, si la celelalte facultati ale UVT, precum Muzica si Teatru, Litere, Istorie si Teologie si Arte si Design, s-au inregistrat candidati respinsi. De exemplu, la Educatie Fizica si Sport peste 50 de tineri nu au trecut de probele eliminatorii. In acestea cazuri, cei respinsi au o noua sansa abia in sesiunea din toamna.

Ne dorim o clasificare cat mai corecta a candidatilor si a studentilor. ii «filtram» prin aceste probe si dam sansa celor mai performanti sa ocupe un loc la buget. Masurile sunt eficiente atat pentru a genera performanta, cat si pentru o cheltuire responsabila si eficienta a banului public, pentru cei mai merituosi”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

De mentionat este si ca statutul de student „cu taxa” sau „fara taxa”, stabilit in urma concursului de admitere, se pastreaza doar pentru anul I de studiu. La finalul primului an, in functie de rezultatele obtinute la examene si colocvii, se va face o reclasificare a studentilor, in ordinea descrescatoare a mediilor din anul I, pentru a urma studiile in regim bugetat sau cu taxa. Aceasta reclasificare se face si dupa finalizarea anului al doilea de studiu, in cadrul fiecarei specializari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sunt uimit cati tantalai inca se mai inscriu la studii economice. Cand vor absolvi aceasta facultate se vor alatura multimii de someri cu diploma in economie si drept deja existenti in campul muncii. La orice pozitie de contabil sau functionar se deschide pe la vreo companie aplica in 24 de ore peste 100 de candidati. Realitatea este ca nici sa le citesti CVurile nu ai timp asa ca de obicei primele 20 sunt citite, luate in considerare si selectati cativa pentru interviu din care se va alege. Plus ca salarizarea este minuscula. Dar de ce nu va inghesuiti fratilor si spre politehnica? E mai grea facultatea?