Noutati :

S-a oprit lucrul in santierul de pe Autostrada Liliecilor, lotul 4 Lugoj – Deva. Anuntul DRDP Timisoara

28 august, 2018 - 07:38 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. S-a asternut linistea pe Autostrada Liliecilor, asa cum este mai cunoscut lotul 4 al autostrazii Lugoj – Deva. Muncitorii au intrat intr-o noua vacanta, dupa ce au mai avut cate o saptamana de odihna in mai si iunie.

CITESTE SI: Operatiune de amploare in cel mai fierbinte punct de pe Autostrada Liliecilor, lotul 4 de pe Lugoj – Deva. Video 

Echipele de muncitori au tras tare in ultima perioada, dupa cum anunta reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara care au fost notificati ca antreprenorul le da o pauza.

Luna august a fost propice pentru lucrarile de pe santierul autostrazii A1 Lugoj – Deva Lotul 4 (Soimus – Ilia), echipele antreprenorului fiind comasate in special in zona Soimus. Astfel, au continuat lucrarile la versant, fiind in curs de montare ancorele pe taluzul de debleu, inclusiv plasele aferente. in ceea ce priveste consolidarea pe zona de rambleu, sunt in diferite stadii lucrarile de sprijinire a versantului.
Antreprenorul a avansat cu lucrarile de terasament in aceeasi zona si a inceput executia bretelelor 1, 2 si 3 din nodul rutier soimus (umpluturi, strat de forma si fundatie drum). Este pe ultima suta de metri realizarea placii de suprabetonare la pasajul de urcare pe dealul soimus, precum si calea pe pod la pasajul din nodul rutier soimus (aplicare hidroizolatie, montare borduri, asternere strat protectie hidroizolatie din BA8).
Totodata, au continuat lucrarile de scurgere a apelor (canale de dirijare cursuri de apa, pereu protectie taluz autostrada din zona raului Mures, santuri, rigole mediane si de acostament), precum si lucrarile de siguranta circulatiei si de protectia mediului (parapet directional si panourile fonice).
Pana in 2 septembrie, constructorul se afla in perioada de odihna„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

In acest moment, segmentul de sosea de mare viteza e gata aproape 90 la suta.

Cei care care monitorizeaza marile santiere din Romania apreciaza ca cel mai probabil acest segment de sosea de mare viteza va fi gata in vara lui 2019, dat fiind faptul ca lucrarile din zona Soimus sunt cele mai dificile. Aceasta, desi, ministrul Transporturilor si seful CNAIR anunta finalizarea lucrarii si inaugurarea ei pana la Craciun.

Șantier A1 Lugoj-Deva, Lotul 4 – final de august 2018

Luna august a fost propice pentru lucrările de pe șantierul autostrăzii #A1 Lugoj – Deva Lotul 4 (Șoimuș – Ilia), echipele antreprenorului fiind comasate în special în zona Șoimuș. Astfel, au continuat lucrările la versant, fiind în curs de montare ancorele pe taluzul de debleu, inclusiv plasele aferente. În ceea ce privește consolidarea pe zona de rambleu, sunt în diferite stadii lucrările de sprijinire a versantului. Antreprenorul a avansat cu lucrările de terasament în aceeași zonă și a început execuția bretelelor 1, 2 și 3 din nodul rutier Șoimuș (umpluturi, strat de formă și fundație drum). Este pe ultima sută de metri realizarea plăcii de suprabetonare la pasajul de urcare pe dealul Șoimuș, precum și calea pe pod la pasajul din nodul rutier Șoimuș (aplicare hidroizolație, montare borduri, așternere strat protecție hidroizolație din BA8). Totodată, au continuat lucrările de scurgere a apelor (canale de dirijare cursuri de apă, pereu protecție taluz autostradă din zona râului Mureș, șanțuri, rigole mediane și de acostament), precum și lucrările de siguranța circulației și de protecția mediului (parapet direcțional și panourile fonice). De astăzi până în 2 septembrie, constructorul se află în perioada de odihnă. (Imagini din perioada 20-24 august 2018)

Publicată de DRDP Timişoara pe Luni, 27 August 2018

***

Va reamintim, cei aproximativ 22 de kilometri de pe tronsonul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva, intre Soimus si Ilia, sunt in lucru inca din 2014.

Cea mai cunoscuta piedica in calea lucrarilor, despre care s-a vorbit ani la randul, au reprezentat-o cei cativa lilieci protejati din grota de la Soimus, care in 2017 au fost mutati in Pestera Romanesti din Timis. Acestora insa li s-au adaugat si alte probleme spinoase, cum ar fi relocarea mai multor stalpi de inalta tensiune apartinand Transelectrica si E-Distributie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...