Opinia Timisoarei

S-a lansat sistemul de avertizare RO-Alert, dupa un an de la furtuna devastatoare de la Timisoara

Portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta, a fost lansat sambata, pe acesta fiind disponibile informatii despre acest sistem, inclusiv despre configurarea telefonului pentru primirea mesajelor de avertizare.

CITESTE SI: Atentie, soferi, au pornit semafoarele in intersectia de la Marasti, in Timisoara. Cum se circula? 

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) Raed Arafat a declarat ca site-ul ro-alert.ro este activ de sambata dimineata, de la ora 9:00, spunand ca sistemul va fi folosit doar pentru situatiile extrem de grave.

Astfel, odata conectat la sistem, pe telefonul mobil vor veni avertizari de fenomene meteo periculoase, inundatii grave si alte situatii extreme, care ar putea pune in pericol populatia.

CITESTE SI: Tuburile uriase aparute pe strazi in Timisoara incep sa-si spuna povestea si se pregatesc de spectacole de teatru, muzica si ateliere. Foto

Despre implementarea acestui sistem s-a discutat pentru prima data, in urma furtunii devastatoare care s-a abatut asupra Timisoarei si a judetului Timis, anul trecut, in urma careia cinci oameni si-au pierdut viata, printre acestia un tanar care a murit strivit in masina peste care s-a prabusit poarta de intrare in Timisoara.

Citeste mai mult pe ziare.com

 

Exit mobile version