Noutati :

S-a lansat sistemul de avertizare RO-Alert, dupa un an de la furtuna devastatoare de la Timisoara

15 septembrie, 2018 - 03:37 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
3

Portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta, a fost lansat sambata, pe acesta fiind disponibile informatii despre acest sistem, inclusiv despre configurarea telefonului pentru primirea mesajelor de avertizare.

CITESTE SI: Atentie, soferi, au pornit semafoarele in intersectia de la Marasti, in Timisoara. Cum se circula? 

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) Raed Arafat a declarat ca site-ul ro-alert.ro este activ de sambata dimineata, de la ora 9:00, spunand ca sistemul va fi folosit doar pentru situatiile extrem de grave.

Astfel, odata conectat la sistem, pe telefonul mobil vor veni avertizari de fenomene meteo periculoase, inundatii grave si alte situatii extreme, care ar putea pune in pericol populatia.

CITESTE SI: Tuburile uriase aparute pe strazi in Timisoara incep sa-si spuna povestea si se pregatesc de spectacole de teatru, muzica si ateliere. Foto

Despre implementarea acestui sistem s-a discutat pentru prima data, in urma furtunii devastatoare care s-a abatut asupra Timisoarei si a judetului Timis, anul trecut, in urma careia cinci oameni si-au pierdut viata, printre acestia un tanar care a murit strivit in masina peste care s-a prabusit poarta de intrare in Timisoara.

Lansarea portalului RO-ALERT

Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență. Informarea populației privind funcționarea aplicației RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional și național, care sunt programate în perioada următoare.Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.Portalul informativ cuprinde următoarele secțiuni:• Prezentarea sistemului RO-ALERT• Configurare telefon• Standarde – oferă informații privind tehnologia Cell Broadcast• Întrebări frecvente• Instalează aplicația DSU• ContactSecțiunea „Configurare telefon” asigură informații complete despre modul de configurare a telefoanelor mobile în toate rețelele, astfel încât publicul să poată recepționa mesajul pe telefonul mobil de care dispune. Sistemul utilizează infrastructurile rețelelor operatorilor de comunicații mobile din România.Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului.Secțiunea “Întrebări frecvente” oferă răspunsuri la întrebări legate de sistemul RO-ALERT, acoperind detalii tehnice, reguli de comportament în cazul recepționării mesajelor de avertizare. În plus, portalul ro-alert.ro asigură conexiunea cu celelalte surse de informare puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).#DSU #STS #IGSU #RoAlert #AvertizareaPopulației

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Sâmbătă, 15 Septembrie 2018

Citeste mai mult pe ziare.com

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Un an pare mult, dar s-a realizat mai repede decat repararea scenei din Parcul Rozelor, aceasta este inca incapabila sa gazduiasca specatcolele de opera.

    • Da ai dreptate Dan sunt alte lucrari mai importante decit scena din Parcul Rozelor.

  2. ieri am vazut, pentru primadata dupa multi ani, nori naturali in timisoara? sunt in concediu astia de la haarp?