Noutati :

S-a lansat o piata digitala unica! Viata romanilor se muta incet incet pe Internet

3 octombrie, 2011 - 11:50 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Taxe si impozite, fise medicale, retete electronice, semnaturi digitale, servicii guvernamentale si multe alte servicii online. La toate acestea vom avea acces pe viitor prin intermediul unui singur site, lansat de Ministerul Telecomunicatiilor si la Timisoara.


Adio drumuri la Primarie si la Finante ca sa platim taxele si impozitele! DigitalAgenda.ro s-a lansat luni la Timisoara. Odata ce toate proiectele vor fi puse la punct, orice roman va avea acces automat la o serie de servicii guvernamentale. In agenda digitala ne vom putea stoca orice informatii despre viata noastra.

„Agenda digitala inseamna imbunatatirea serviciilor, reducerea birocratiei si un acces direct al cetateanului la serviciile guvernamentale. Intr-un sens mai simplist, daca avem o interactiune cu autoritatea locala, trebuie sa platim niste taxe, trebuie sa rezolvam o problema la primarie, nu mai trebuie sa stam la rand si sa ne pierdem zile sau luni pentru a obtine o adeverinta sau o autorizatie, ci pur si simplu solicitam acest lucru prin intermediul serviciilor electronice”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Iosif Moldovan, secretar de stat Ministerul Telecomunicatiilor si Societatilor Informationale.

Pe acelasi site ne vom gasi si fisa medicala electronica, incepand de anul viitor. Practic, daca avem de platit o taxa locala, intram pe un portal al autoritatilor locale, ne consultam taxele pe care avem de platit si daca decidem sa le achitam printr-o plata bancara online, ne facem imediat transferul, fara nenumaratele drumuri pana la Primarie sau la Finante.

Viata online

Tot pe Internet vom avea si certificatul de nastere, cartea de identitate, semnatura personala, certificatul de casatorie sau chiar si certificatul de deces. Guvernantii lucreaza la un proiect prin care sa poata stoca toate aceste date online.

„Speram sa fie implementat acest proiect pana in anul 2013. Toate documentele le vom avea in format electronic. Primordial este sa avem certificatul de nastere, certificatul de casatorie, certificatul de deces online. Se vor putea emite si cum s-au emis pana acum, dar trebuie sa le adunam intr-o baza de date online”, a mai spus Iosif Moldovan.

DigitalAgenda.ro este un proiect finantat de Uniunea Europeana. Suma pentru lansarea site-ului se ridica la sute milioane de euro, potrivit secretarul de stat Moldovan. Guvernul Romaniei si-a adus si el aportul, insa nu se cunoaste momentan o suma finala investita in proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...