Opinia Timisoarei

S-a infiintat Uniunea pentru Timis in urma unui protocol semnat de PNTCD si FDGR

TIMISOARA. Gheorghe Ciuhandu, presedintele PNTCD Timis, a semnat un protocol de colaborare pentru urmatorul mandat si pentru alegerile locale cu Karl Singer, presedintele FDGR Timis, in urma acestuia infiintandu-se Uniunea pentru Timis.


Gheorghe Ciuhandu, presedintele PNTCD Timis, aripa Ciorbea, a semnat, joi, un protocol de colaborare pentru alegerile locale si pentru urmatorul mandat, cu Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), filiala judetului Timis. Protocolul prevede candidaturi ale celor doua formatiuni pe liste comune si colaborare pentru urmatorul mandat in administratia locala si cea judeteana.

Inainte de semnarea protocolului, Gheorghe Ciuhandu, presedintele PNTCD Timis,  a declarat ca aceasta colaborare cu FDGR corespunde cel mai bine spiritului Timisoarei.

Suntem printr-o postura cum am fost in urma cu patru ani. Atunci am fost in alianta si PNL, care acum a preferat o alta cale. Noi mergem impreuna cu FDGR care corespunde cel mai bine spiritului Timisoarei”, a declarat Ciuhandu.

La randul sau, Karl Singer, presedintele FDGR Timis, a declarat ca protocolul semnat la Timisoara presupune o politica serioasa a celor doua formatiuni.

Protocolul de astazi (joi-n.r.) reprezinta un fundament al unei politici serioase”, a declarat Karl Singer.

Uniunea pentru Timis are si o sigla, pe fond galben, o inima albastra in interiorul careia se regasesc literele ”TM”, scrise cu culoare neagra , iar sub aceasta denumirile celor doua formatiuni, PNTCD+FDGR, scrise, de asemenea, cu litere de culoare albastra.

”Obiectivul principal al protocolului il constituie realizarea unei administrari eficiente la nivelul judetului  Timis precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judet. in scopul realizarii acestui obiectiv, Uniunea pentru Timis isi propune castigarea alegerilor locale din anul 2012 si formarea de majoritati in Consiliul Judetean Timis si Consiliile Locale. Prin aceste majoritati, Uniunea pentru Timis isi va crea mijloacele necesare pentru punerea in aplicare a programului aliantei in folosul cetatenilor”, se arata in protocol.

Potrivit aceluiasi act, colaborarea intre cele doua formatiuni se va face prin consultari periodice intre delegatiile partilor semnatare si colaborarea acestora cu organisme ale societatii civile.

In anul electoral 2008, PNTCD, PNL si FDGR au semnat un protocol de colaborare atat electorala, cat si pentru mandatul 2008 – 2012, sub sigla Aliantei pentru Timis.

Exit mobile version