Noutati :

S-a infiintat Uniunea pentru Timis in urma unui protocol semnat de PNTCD si FDGR

12 aprilie, 2012 - 01:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
6

TIMISOARA. Gheorghe Ciuhandu, presedintele PNTCD Timis, a semnat un protocol de colaborare pentru urmatorul mandat si pentru alegerile locale cu Karl Singer, presedintele FDGR Timis, in urma acestuia infiintandu-se Uniunea pentru Timis.


Gheorghe Ciuhandu, presedintele PNTCD Timis, aripa Ciorbea, a semnat, joi, un protocol de colaborare pentru alegerile locale si pentru urmatorul mandat, cu Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), filiala judetului Timis. Protocolul prevede candidaturi ale celor doua formatiuni pe liste comune si colaborare pentru urmatorul mandat in administratia locala si cea judeteana.

Inainte de semnarea protocolului, Gheorghe Ciuhandu, presedintele PNTCD Timis,  a declarat ca aceasta colaborare cu FDGR corespunde cel mai bine spiritului Timisoarei.

Suntem printr-o postura cum am fost in urma cu patru ani. Atunci am fost in alianta si PNL, care acum a preferat o alta cale. Noi mergem impreuna cu FDGR care corespunde cel mai bine spiritului Timisoarei”, a declarat Ciuhandu.

La randul sau, Karl Singer, presedintele FDGR Timis, a declarat ca protocolul semnat la Timisoara presupune o politica serioasa a celor doua formatiuni.

Protocolul de astazi (joi-n.r.) reprezinta un fundament al unei politici serioase”, a declarat Karl Singer.

Uniunea pentru Timis are si o sigla, pe fond galben, o inima albastra in interiorul careia se regasesc literele ”TM”, scrise cu culoare neagra , iar sub aceasta denumirile celor doua formatiuni, PNTCD+FDGR, scrise, de asemenea, cu litere de culoare albastra.

”Obiectivul principal al protocolului il constituie realizarea unei administrari eficiente la nivelul judetului  Timis precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judet. in scopul realizarii acestui obiectiv, Uniunea pentru Timis isi propune castigarea alegerilor locale din anul 2012 si formarea de majoritati in Consiliul Judetean Timis si Consiliile Locale. Prin aceste majoritati, Uniunea pentru Timis isi va crea mijloacele necesare pentru punerea in aplicare a programului aliantei in folosul cetatenilor”, se arata in protocol.

Potrivit aceluiasi act, colaborarea intre cele doua formatiuni se va face prin consultari periodice intre delegatiile partilor semnatare si colaborarea acestora cu organisme ale societatii civile.

In anul electoral 2008, PNTCD, PNL si FDGR au semnat un protocol de colaborare atat electorala, cat si pentru mandatul 2008 – 2012, sub sigla Aliantei pentru Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Prietene daca ai fi primar in Germania ai fi putrezit in puscarie!!! Nu stiu cum fac astia alianta cu tine,probabil s-au ,,romanizat” si ei

 2. trebuia sa mearga sa semneze alianta la Karlsruhe unde e mosia barbosului, aia da stire

 3. Domnule Ciuhandu, datorită dvs şi consiliului local pe care-l păstoriţi de atâta amar de vreme, oraşul nostru pute la propriu şi la figurat. Pute rău de tot datorită RETIM-ului, care lasă cu neruşinare efemeră să cadă maglavaisul din maşinile lor speciale şi dă vina pe lubeniţa aruncată în tomberon (chiar şi în aprilie). Au fasolit-o pentru că nu spală, măcar o dată la lună, aceste amărâte europubele de gunoi menajer şi ne rupe capacele cu tandreţe, dând vina pe răscolitorii comunitari. Aerul în cartierul istoric Iosefin miroase a hoit de îţi varsă maţele, fie de la cimitirul din Calea Şagului, fie de la groapa de gunoi dezafectată de la Parţa, cum bate vântul şi norocul peste noi. Nu mai vorbesc de praful care ne intră în case şi se cuibăreşte în plămânii noştri de 16 ani de zile. Legislaţia dvs în vigoare dă amendă asociaţiei pentru că se pare că se amestecă gunoiul menajer cu cel selectiv şi este necesară pedeapsa exemplară a unor nesimţiţi (vorba vicelui ţărănist). În schimb, poliţia dvs nu vede mizeriile de pe carosabil împrăştiate de angajaţii RETIM cu mătura până în canalul de scurgere apă pluvială sau de pe trotuarul riveran al unui depozit controversat de ani de zile spre garajele noastre. Tot emanaţia dvs. întoarce capul când vede răscolitorii europeni de resturi netrebuincioase de la casa blocatarului sau se face că plouă când dă de vreun deponeu clandestin etern. Timişoara, chiar şi pe vremea împuşcatului, era oraşul florilor şi parcurilor. Acum este doar în vorbele dvs şi pe sticla vreunui post local de televiziune aservit puterii locale.

  Aminteam şi de sintagma la figurat. Aduceţi-vă aminte de câteori ne-am întâlnit în şedinţele de cartier aşteptând să mişcaţi măcar un deget. Totul rămânea pe hârtia de proces verbal şi în aşteptare pentru investiţiile din anul următor, pentru că românul are mintea scurtă, dar sufletul (politic) foarte larg în campanie. Iată că vin din nou urnele şi ne propuneţi alte sloganuri ca să trăim bine. Vă ascultam la o televiziune locală, la un interviu după pactul cu nemţii, cum promiteţi societăţii, prin vorbe ideologice meşteşugite, bunăstarea şi fericirea în haosul în care trăim. Şi uite aşa, născut şi crescut în oraşul de cinci stele, sunt nevoit la bătrâneţe să-mi iau catrafusele şi să plec cât mai departe de emulaţia dvs, pentru a nu fi nevoit să mai rabd încă un mandat nenorocirile care s-au abătut asupra mea. Un Traian al meleagurilor noastre care dă bine în manualul obligatoriu de istorie din clasele primare şi în CV-ul impresionant de stufos al celui care o dată a candidat la prezidenţiale…

  Aşa să vă ajute Dumnezeu 🙂

  • Scuze, am uitat să dau un titlu: ŞI MINCIUNA PUTE!

 4. Adevar a grait D-nul Mircea Leanca mai sus. RESPECTE !!!
  Ar cam fi cazul sa se intample o schimbare. ORICINE ar fi binevenit, ar fi mult mai bun ca CIUHANDU
  E atat de IMPUTIT omul asta ca va putrezi inainte sa MOARA.

 5. Ciuhulica timisorenii s-au saturat de tine…. este timpul sa pleci acasa…. din pacate.. pt ca daca era stat de drept ajungeai la bulau la cat de mult ai furat