S-a inchis traficul in Piata Marasti si pe cateva strazi importante la Timisoara. Iata rutele ocolitoare pentru soferi si cum se circula in zona

TIMISOARA. A fost inchisa traficului zona Pietei Marasti cu strazile adiacente, miercuri, la ora 6 dimineata, pentru finalizarea largirii sensului giratoriu. Soferii sunt nevoiti sa foloseasca rute alternative.

Astfel, reprezentantii Primariei Timisoara vin cu recomandari pentru cei care tranziteaza orasul. Pe perioada lucrarilor vor fi folosite urmatoarele rute ocolitoare:

1. a) Calea Aradului – str. Demetriade – str. Popa Sapca – Punctele Cardinale
b) Calea Aradului – str. Pictor Zaicu – Piata 700
2. a) str. Gh. Lazar – str. Pictor Zaicu – str. Demetriade – str. Popa Sapca – Punctele Cardinale sau str. E. Baader
b) str. Gh. Lazar – Piata 700 – str. Paris
3. Punctele Cardinale – str. Popa Sapca –bv. Antenei.

Avand in vedere restrictiile mai sus mentionate, pentru a impiedica congestionarea traficului, se recomanda pentru relatiile Nord – Sud, Sud – Nord folosirea urmatoarelor variante ocolitoare:

– Calea Lipovei, Calea Aradului – str. Cicumvalatiunii – Pasaj Jiul – bv. Republicii – Calea Sagului, respectiv Zona Soarelui şi retur
– Zona Soarelui – Calea Buziasului – Dorobantilor – Gh. Adam – Demetriade – Calea Aradului – Calea Lipovei si retur
– Zona Soarelui – Aleea F.C. Ripensia – str. Michelangelo – bv. Take Ionescu – str. E. Baader – Calea Lipovei – Calea Aradului si retur

Circulatia mijloacelor de transport in comun nu este afectata de executia lucrarilor.

Primarul Nicolae Robu a spus pentru opiniatimisoarei.ro ca spera ca oprirea circulatiei in Piata Marasti sa nu tina mai mult de 5 zile, iar pana in 8 septembrie lucrarile sa fie complet gata.

Facem tot posibilul sa o terminam pana la inceperea scolii sau, in orice caz, sa se poata circula prin intersectie pana la inceputul scolii. Spun asta pentru ca de miercuri va fi inchis traficul. Directia edilitara va da si recomandari, pe unde sa se circule. Se inchide tot, inclusiv strazile care dau in sensul giratoriu. Probabil vreo 5 zile va fi inchis traficul, e greu de spus, depinde si de vreme. Dorim ca pana in 8 septembrie sa terminam tot”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, santierul pentru largirea cu o banda a sensului giratoriu din Piata Marasti a inceput in luna iunie, insa a fost oprit, pentru ca in zona au fost descoperite vestigii. Vreme de o luna, arheologii au scos la iveala mai multe bucati din zidul fostei cetati. Lucrarile au fost reluate in iulie, dupa ce Primaria a primit unda verde de la Directia Judeteana de Cultura Timis.

Acum, muncitorii mai au de turnat stratul de asfalt, pentru ca prin sens sa se circule pe trei benzi. Largirea drumului se va face dupa ce se va lua cate putin din trotuare si din rozeta din mijlocul sensului gira

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. cautand in subsolul Timisoarei spune:

  Relativ la … in zona au fost descoperite vestigii … .
  Cred ca „harta de acum sute de ani” cu zidurile cetatii s.a.m.d. era cunoscuta; ca urmare „descoperirea” este pentru …. hai sa zicem – studentii de anul I de la istorie/arheologie.
  Exista o zicala din alt domeniu, dar cu valabilitate relativ generala, care spune cam asa:
  „Nu exista bancuri (sau orice altceva) vechi ci numai oameni batrani; pentru un nou nascut orice banc (sau altceva) este nou!”