Noutati :

S-a inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova, al 14-lea deschis la Timisoara

31 august, 2011 - 03:48 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Republica Moldova are, incepand de astazi, o reprezentanta si la Timisoara. Consul onorific este prof. univ. Silviu Sofronie, iar noua institutie functioneaza vizavi de Prefectura, in fostul sediu al Palatului Copiilor.

Chiar de Ziua limbii romane si la 20 de ani de cand Republica Moldova si-a proclamat independenta si a reluat relatiile cu Bucurestiul, la Timisoara s-a inaugurat Consulatul Onorific al acestei tari.

La deschiderea noului consulat au participat primarul Gheorghe Ciuhandu si prefectul Mircea Bacala, dar si rectori ai universiatatilor din vestul tarii, cu totii primind diplome de onoare din partea noului consul.

Consulatul Republicii Moldova la Timisoara va functiona ca un centru de afaceri pentru ca moldovenii doresc sa isi promoveze produsele si in vestul Romaniei. De asemenea, va incuraja schimburile culturale si se va implica in colaborarea academica dintre cele doua tari, mai ales ca la Timisoara invata apropape 1.000 de studenti moldoveni, iar Guvernul Romaniei intentioneaza sa mareasca numarul de locuri pentru studentii moldoveni.

Mihai Ghimpu, fostul presedinte al Republicii Moldova, a initiat discutiile cu administratia publica locala pentru deschiderea acestui consulat la Timisoara„, a tinut sa explice noul consul, Silviu Sofronie.

Consulatul onorific al Republicii Moldova la Timisoara este cel de-al 14-lea deschis aici, alaturi de alte reprezentante ale unor tari ca India, Bulgaria, Italia, Franta, Ungaria, Serbia si altele.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. bun venit…