Noutati :

S-a dublat numarul de alegatori in doua comune din Timis. Sute de vize de flotant, inainte de alegeri

22 septembrie, 2020 - 01:13 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
9

TIMISOARA. Mai sunt doar cateva zile pana la alegerile locale, iar in doua comune din judetul Timis numarul de alegatori a crescut considerabil.

La Bara, in 12 septembrie 2020, erau 328 de noi resedinte, fata de cei 261 de alegatori inscrisi pe listele permanente. De asemenea, in comuna Secas s-au inregistrat, 276 de flotanti, fata de cei 285 de alegatori.

Subprefectul Mircea Bacala a anuntat Biroul Electoral Judetean ca sunt sute de noi alegatori in cele doua comune, astfel ca este nevoie de tiparirea suplimentara de buletine de vot.

Astfel, s-a stabilit „imprimarea suplimentara, prin grija Institutiei Prefectului – Judetul Timis, a unui numar de 276 buletine de vot pentru alegerea primarului, precum si a unui numar de 276 buletine de vot pentru alegerea consiliului local, pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale din anul 2020, pentru comuna Secas, judetul Timis”, dar si „imprimarea suplimentara, prin grija Institutiei Prefectului – Judetul Timis, a unui numar de 328 buletine de vot pentru alegerea primarului, precum si a unui numar de 328 buletine de vot pentru alegerea consiliului local, pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale din anul 2020, pentru comuna Bara, judetul Timis”.

Va reamintim, incepand de anul acesta, vizele de flotant se acorda cu o serie de restrictii, pentru buna desfasurare a alegerilor locale si parlamentare. In primul rand, persoana care solicita o astfel de cerere trebuie sa locuiasca de cel putin jumatate de luna la adresa la care doreste sa isi faca viza de flotant.

„Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. Astfel, în toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor”, spunea, la inceputul lunii septembrie, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. E atat de simplu: dosar penal pt fiecare dintre cei ce si-au facut flotant fraudulos pt alegeri. Lege exista, doar sa se vrea

 2. Ce nu fac oamenii pentru bani sau pentru o pungă de bunătăți care le mănâncă în 2 zile și după aceea plătesc prostia 4 ani: rușine

  • Nu ei platesc, platesc altii, cei cu domiciliu stabil in comuna. Ei ar trebui sa plateasca penal, solidar cu cei care ii iau in spatiu cate 50.

 3. Poi cum sa nu domnul ce candidează din partea PNL are 81 de flotanti pe un singur număr de casa unde stau aia 81 în casa aia. Degeaba ca nu le face nimica păcat ca ne decide viitorul comunei niște flotanti și rușine autorităților ca nu fac nimic în acest sens

 4. Mergeți sa vedeți câți si-au făcut flotant în Comuna Brestovăț, oameni care nici nu cred că știau de aceasta localitate pana sa fie aduși de Dl primar și viceprimar și mai câțiva, care au interese sa rămână actualul primar.

  • Analfabeții Mândruț și viceprimarul „Ciapă” (așa mi-a scris în carnetul de producător, de râdea toată piața Badea Cârțan) toată ziua duc oameni pentru viza de flotant. Nu se autosesizează nimeni de la evidența populației având în vedere „exodul” către Brestovăț din ultima perioadă ? Rușineee !

 5. eu nu ma obosesc sa ma prezint la vot . PENALIZATII nu votati!

 6. @ghita
  Hmm, cred ca nu te-ai obosit nici cu scoala. 🙂
  De ce as asculta sfatul unui analfabet?

 7. asa este john-ule, scoala nu prea am . tu trebuie sa mergi la vot , pentru a te simti implinit inca 4 ani .