S-a descoperit tratament impotriva leucemiei? Celulele canceroase au fost distruse pe primii pacienti testati!

Leucemia poate fi eradicata, spera cercetatorii. Un nou tratament impotriva leucemiei are rezultate uluitoare. Celulele canceroase ale primilor pacienti testati au fost distruse complet!

Tratamentul  a eradicat celulele canceroase prezente in corpul primilor trei pacienti. In cazul primilor doi care au fost supusi tratamentului inovator, celulele canceroase au fost eradicate complet. La al treilea pacient, peste 70% dintre celulele canceroase au fost eliminate.

„In doar 3 saptamani, tumorile au fost distruse, efectul fiind mult mai violent decat ne-am fi inchipuit vreodata”, a marturisit Carl June, unul dintre medicii implicati in acest studiu.

Tratamentul inovator foloseste limfocitele T ale pacientilor. Celulele sunt extrase din corpul acestora, sunt modificate genetic pentru a ataca celulele canceroase si pentru a se inmulti, iar apoi sunt reintroduse in sangele pacientilor.

„Fiecare celula modificata a distrus mii de celule canceroase”, sustine June, „in cazul fiecarui pacient fiind eliminate tumori de cel putin 900 de grame”.

Tratamentul radical prezinta si un efect secundar negativ, anticipat de cercetatori: reduce numarul de celule care produc anticorpi.

Persoanele implicate in acest tratament au incercat inainte chimioterapia, insa aceasta nu a functionat. Singura lor optiune in afara acestui tratament radical era un transplant de maduva, care este extrem de riscant (acesta avand o rata a mortalitatii de 20% si prezentand sanse de recuperare de doar 50%).

Tratamentul a fost incercat pe doar 3 pacienti deoarece cercetatorilor le-a fost extrem de greu sa gaseasca fonduri pentru acest studiu, fiind foarte aproape ca acesta sa nu aiba loc.

Acum, oamenii de stiinta vor sa incerce acest tratament radical si pe alte tipuri de leucemie. Cei trei pacienti in randul carora a avut succes sufereau de leucemie limfocitica cronica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.