S-a deschis un nou punct de trecere frontiera cu Ungaria, Bors 2. Foto

A fost deschis un nou punct de trecere a frontierei in vestul tarii, atat pentru transportul international de persoane, cat si pentru mijloace de transport

Punctul de Trecere a Frontierei Bors II – Nagykereki se afla pe raza judetului Bihor. Acesta functioneaza in subordinea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea si care este situat pe teritoriul Ungariei, face conexiunea intre autostrada Cluj-Napoca – Santaul Mare (Romania) si autostrada Nagykereki – Szolnok (Ungaria) si functioneaza in regim permanent, 24/24 de ore.

Acesta este prevazut cu zece artere de control pe fiecare sens, dintre care patru pentru autoturisme, patru pentru automarfare si doua pentru autocare, controlul de frontiera efectuandu-se in comun cu partea ungara.

Noul punct de frontiera se alatura celor 12 puncte de trecere deschise traficului international la granita Romaniei cu Ungaria, operationalizarea lui urmand sa asigure cresterea fluentei traficului de calatori si marfuri intre cele doua state.

De asemenea, deschiderea punctului vine atat in sprijinul cetatenilor care vor beneficia de un nou punct de trecere cu infrastructura moderna, dar si in sprijinul autoritatilor de frontiera romane si ungare, care gestioneaza valori de trafic din ce in ce mai mari inregistrate la granita comuna.

Lucrarile de amenajare au avut in vedere ca punctul sa intruneasca toate conditiile necesare pentru a fi deschis in regim de trafic international conform catalogului Schengen. Astfel, acesta beneficiaza de artere de control pentru fiecare sens, intrare si iesire din tara, cabine de control, spatii interioare, echipamente tehnice si IT.

Lungimea frontierei Romaniei cu Ungaria este de 447,8 km, iar punctele de trecere deschise traficului international de la granita comuna au fost tranzitate, in primele opt luni ale acestui an, de 8,4 milioane de calatori (aproximativ 7,8 milioane dintre acestia fiind cetateni UE si 600.000 cetateni non-UE). Totodata, in acest an au trecut frontiera romano-ungara aproximativ 3,8 milioane mijloace de transport.

La nivelul Guvernelor Romaniei si Ungariei au fost semnate inca din anul 2011 Acorduri bilaterale prin care s-a stabilit conexiunea segmentelor de autostrada intre Arad-Nadlac (pe partea romana) si Csanadpalota-Mako-Szeged (pe partea ungara), respectiv Cluj-Napoca-Santaul Mare (pe partea romana) si Nagykereki-Szolnok (pe partea ungara), realizarea interconectarii presupunand infiintarea unor puncte de trecere a frontierei.
Pentru primul segment de autostrada, punctul de frontiera a fost construit pe teritoriul Romaniei si inaugurat in anul 2015 (P.T.F. Nadlac II), iar prin HG 720 din 27 august a.c., s-a deschis punctul international de trecere a frontierei de stat romano-ungare Bors II, pentru transportul de persoane si de marfuri, aflat pe teritoriul Ungariei.

FOTO: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Ioan spune:

  este deshis punctul de frontiera?
  putem sa trecem pe acolo ????

 2. din surse sigure spune:

  Pana in 2022 se vor termina si restul de cateva sute de km din autostrada A3 . Asa ca nu va plangeti.
  Urmeaza apoi (pana in 2028) sa se termina si tronsonul de autostrada Tg.Mures – Iasi (cca XXX km).. .
  Urmeaza apoi ca in 8 ani sa se refaca/reabiliteze/construiasca coridoarele de CF care leaga RO de restul lumii astfel ca se va circula cu 150 km/ora