S-a deschis targul de Paste din Piata Libertatii, la Timisoara. Concerte de nai, vioara si harpa, statui vivante, ateliere, casute cu ornamente si mancare, in centru si in cartiere

TIMISOARA. Casutele vopsite in rosu din cadrul Targului de Paste al Primariei Timisoara au primit sambata primii vizitatori.

CITESTE SI: Calea Sagului si 16 Decembrie, transformate in ‘Magistrala Verde’ de 3 km a Timisoarei. O banda ar putea fi dedicata transportului in comun, se vor amenaja piste de biciclete, iar copacii vor fi inlocuiti cu tei si artari argintii. Administratia Fritz cauta proiectant

Pe tarabe se pot gasit produse traditionale, specifice acestei sarbatori, dar oamenii pot sa cumpere si costume populare sau vase din lut.

La unul dintre standuri, mesterii populari chiar au inceput sa incondeieze oua, cu modele care de care mai deosebite.

In zona de sud a Pietei Libertatii au fost amplasate cateva food truck-uri, dar si Atelierul Iepurasului, la care sunt asteptati copiii.

Va reamintim, Targul de Paste al Primariei Timisoara din Piata Libertatii va fi deschis in perioada 9 – 27 aprilie, La fel si cele din cartierele Freidorf (Piata Petöfi Sandor), zona Traian (Biserica Millenium, Parcul Regina Maria), zona Lipovei (Parc str. Holdelor), zona Soarelui (Parc Padurice).

31 de casute si 6 food-truck-uri, ateliere de incondeiat oua, plantat seminte, impletit de nuiele, de facut cozonac, performance-uri – teatrale, de nai, de dans contemporan, de vioara si harpa, de papusi mai mici sau mai mari, de picioroange si statui vivante – vor insufleti Piata Libertatii mai ales in week-end-urile din cadrul targului, in locul special creat de artistii vizuali timisoreni Zsolt si Sanziana Fehervari-Cretu, format din cinci instalatii de 5X4 m realizate din lemn triplustratificat, pictate manual, cu scene legate de inviere: Intrarea Domnului in Ierusalim (Floriile), Cina cea de Taina, invierea, inaltarea si Pogorarea Sfantului Duh (Rusaliile).

Artistii invitati sa dea viata zilelor de targ sunt: Catalin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lazarescu (actori, TNT); Marta Teglas si Mihaela Faur (Filarmonica Banatul); Madalin Luca (naist, Ansamblul Banatul), corala barbateasca Contrast, Asociatia Culturala „Teatru pe Roti”, Asociatia „Check Art”, elevii Liceului de Arte, artisti, artizani, mestesugari, ba chiar si artistul stradal Adrian Adisi, pianist.

In cartierele Freidorf, Lipovei, Soarelui, Traian vor fi amplasate decoratiuni pascale, precum si truck-uri/casute.

Tot in cartiere, Asociatia Magic Oz propune, la sfarsit de saptamana, spectacole de teatru de papusi (Scufita Rosie):
• 9 aprilie, ora 17: Parcul Petőfi Sandor;
• 16 aprilie, ora 11:00: Parcul din Zona Lipovei; ora 17: Piata Traian.

In targurile din cartiere cartiere, pe 25 aprilie, va avea loc si cate o vanatoare de oua, pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...