Noutati :

S-a deschis ‘sezonul’ amenzilor pascale. Dupa sanctiunile din magazine, urmeaza verificarile din piete

10 aprilie, 2017 - 06:56 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Comerciantii din Timisoara au incasat primele amenzi de la inspectorii Directiei de Sanatate Publica. Daca pentru inceput au fost verificate magazinele si tonetele din oras, din aceasta saptamana incep si controalele in piete.

Din 20 martie, cand au inceput controlalele, si pana acum, inspectorii Directiei de Sanatate Publica au dat patru amenzi in valoare de 10.000 de lei, si nu au fost descoperite nereguli majore care sa pericliteze sanatatea publica. La unele dintre firmele vizate s-au facut si cate doua controale, iar in urma acestora au fost date trei avertismente, in urma carora, cei vizati trebuie sa puna totul la punct.
Din aceasta saptamana, inspectorii se muta in pietele din Timisoara, dar si in cele din judet, in special in cele care au locuri amenajate pentru vanzarea carnii de miel.

Sint verificate toate aspectele legate de igiena, conditii igienico-sanitare ale spatiilor, inclusiv cele de depozitare alimente, ale personalului angajat, cursuri de igiena, certificate de sanatate, echipament de protectie, proceduri de ambalare, depozitare si comercializare etc, provenienta alimentelor ambalate si a ingredientelor folosite in procesele de productie (acolo unde este cazul), a fost supravegheat modul de deservire, ustensilele folosite si sursa de apa folosita„, se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Incitanta initiativa. Actiunea ar trebui sa fie continu; unele „super” (nu dau nume, lumea le cunoaste) ar trebui verificate tot timpul ptc – de exemplu – fructele (preambalate) si legumele sunt in parte stricate.