Opinia Timisoarei

S-a deschis oficial mini centura din Giroc spre Timisoara. Se inchide complet trecerea peste calea ferata

TIMISOARA. S-a deschis, oficial noua mini centura comunei Giroc, care ii scoate drept pe soferi spre Timisoara fara sa mai intre in localitate.

CITESTE SI: Doua orase din Timis vor avea microbuze electrice pe bani europeni si vor introduce transportul in comun. Un al treilea oras are deja in derulare un astfel de proiect 

Anuntul a fost facut marti de Primaria Giroc.

”Incepand de astazi, 20.12.2022 orele 11.00, se va deschide complet tronsonul noului drum pe langa calea ferata, inclusiv noua trecere la nivel cu calea ferata din localitatea Chisoda”, a transmis Primaria Giroc.

Totodata se va inchide complet vechea trecere la nivel cu calea ferata din localitatea Chisoda, cu mentiunea ca portiunea de drum pana la aceasta va deveni drum inchis.

Centura de legatura intre Giroc si Timisoara, care ocoleste localitatile Giroc si Chisoda si asigura o conexiune rapida spre Calea Sagului pe langa CET Sud, este extrem de utila pentru soferi.

Varianta de ocolire are aproximativ 4 km si a fost realizata cu bani prin PNDL, Programul National de Dezvoltare Locala, in total aproape 2 milioane de euro.

Despre aceasta sosea de centura se vorbeste inca de acum aproape 5 ani. In 2019 a fost depus proiectul pentru fintantare, iar in iunie 2021 s-a incheiat contractul pentru amenajarea variantei de ocolire.

Exit mobile version