Doua orase din Timis vor avea microbuze electrice pe bani europeni si vor introduce transportul in comun. Un al treilea oras are deja in derulare un astfel de proiect

TIMIS. Vin bani din PNRR in Timis. Primarii a doua orase importante din judet au semnat contractele de finantare si vor sa puna la punct proiecte de transport public cu microbuze electrice.

Astfel, primarul orasului Gataia, Raul Cozarov, a semnat un proiect de peste 7 milioane de lei pentru achizitia a patru microbuze electrice. Trei dintre acestea sunt alocate la Gataia si unul la Jamu Mare. In Gataia, microbuzele vor asigura transportul public si in zona periurbana, adica intre Gataia si satele apartinatoare Percosova, Butin, Semlacu Mare, Semlacu Mic si Sculia.

„Locuitorii din satele apartinatoare vor putea ajunge mai repede, in siguranta si intr-un confort sporit, la Gataia. Ma bucur ca am castigat acest proiect, alaturi de alte sapte proiecte ce vor primi finantare prin PNRR”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Raul Cozarov, primarul orasului Gataia.

Un al doilea oras care a obtinut un proiect tot prin PNRR si tot pentru achizitia de microbuze pentru transportul electric este Buzias. Proiectul are o valoare de 5,5 milioane lei, iar cu acesti bani vor fi cumparate trei microbuze electrice. Doua dintre acestea revin orasului Buzias, iar unul este destinat comunei Nitchidorf.

Primarul orasului Buzias, Sorin Munteanu, a semnat proiectul de finantare.

„Ma bucur ca am putut concretiza acest proiect care va contribui la un trafic mai ecologic si mai spre binele locuitorilor”, a declarat Sorin Munteanu.

Un al treilea oras din judetul Timis, Jimbolia, are deja implementat un proiect privind transportul public cu microbuze electrice. Inca din luna iulie a acestui an a fost lansat sistemul de transport public in Jimbolia, realizat in cadrul unui proiect transfrontalier cu orasul infratit Morohalom din Ungaria.

Intreg proiectul are o valoare de 779 715 de euro, din care 535 710 de euro au revenit orasului Jimbolia, iar cu acesti bani au fost cumparate doua microbuze electrice. Aici, sistemul de transport public este gratuit timp de un an.

In prezent, la Jimbolia, microbuzele electrice circula pe o ruta prestabilita si conform unui orar convenit si el in urma unei consultari publice realizata in anul 2020 de catre Primaria Jimbolia cu cetatenii orasului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...